От първи ноември в Австрия работещите ще трябва да имат

...
От първи ноември в Австрия работещите ще трябва да имат
Коментари Харесай

Австрия въвежда от 1 ноември зелен сертификат за работещите

От първи ноември в Австрия работещите ще би трябвало да имат документ, така наречен " зелен паспорт ", че са имунизирани или са преболедували Covid, или да показват PCR тест не по-стар от 48 часа.

Това се отнася за всички, чиято активност допуска контакт с други хора. До 14 ноември съществува временен период, в който всички, които не имат един от трите документа, ще би трябвало да носят маска ФФП2 през целия работен ден. Отговорност за неспазване на правилото ще носят както работодателите, по този начин и работещите, контролът се прави от работодателите.

При неспазване на условията санкциите за работещите са до 500 евро, а за работодателите - до 3 600 евро.

Незасегнати от новото предписание са водачите на камиони, които са сами в кабината. Служителите, които имат един от трите документа, не са задължени да работят с маска.

За клиентите остава задължението да носят маски ФФП2 в публичния превоз, в магазините за хранителни артикули и аптеките. В другите магазини, в музеите и комерсиалните бюра би трябвало да се показва един от изброените документи или да се носи маска ФФП2.

В заведенията за хранене, театрите, фризьорските салони или при посещаване на други мероприятия се изисква " зелен паспорт " и не е наложително да се носи маска.

Най-строги са разпоредбите в лечебните заведения и старческите домове, където с изключение на " зелен паспорт " за чиновниците и посетителите ще се изисква и носене на маски ФФП2.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР