От първи изобличител на пирамидата КТБ“, вече повече от две

...
От първи изобличител на пирамидата КТБ“, вече повече от две
Коментари Харесай

Само в БЛИЦ! Иво Прокопиев пак засука по bTV мустака на Цветан Василев

От първи разобличител на пирамидата „ КТБ “, към този момент повече от две години Иво Прокопиев откровено и персонално пази търсения от Интерпол Цветан Василев. Обединява ги общият им зложелател - прокуратурата, както и фактът, че и двамата са обвинени за осъществени тежки закононарушения.  От дългите описи на свързани с Василев фирми-бушони, оповестени до 2014г. в „ Капитал “, посредством които компании потънаха над 5 милиарда лева от парите на вложителите в банката, към този момент нищо не остана. Напротив, през ден се разгласяват хвалебствени публикации, ту за някой обвързван с Василев „ предприемач “ като Гриша Ганчев, отмъкнал „ Петрол “ без пари, макар задълженията му от над 400 млн. лева към КТБ, или за следващата скица за източване, проведена от някогашния притежател на банката, представяна от „ Капитал “ като сполучлив „ бизнес-модел “.

Наскоро даже кумецът на Василев – Георги Георгиев, беше лустросан от “Капитал” и показан надали не като почтен фирмаджия, теглил заем от КТБ, с цел да „ модернизира “ „ Интерхотел “ - Велико Търново, макар че в действителност свързани с Георгиев компании, по предписание на Василев, са засмукали близо 67 милиона лв. от парите на вложителите. Да, може би това в действителност е прекрасен „ бизнес “ съгласно „ Капитал “ – да отмъкнеш десетки милиони по роднинска линия, да водиш първокласен живот по яхти и екзотични дестинации и най-после да не върнеш нищо на изгорелите депозанти. Разбира се, дежурно се оплюват, както синдиците на КТБ, позволяващи си да завеждат каузи за връщане на активите в масата на несъстоятелността и осуетяващи схемите на Василев и подставените му лица, по този начин и другите общи „ врагове “ на двамата олигарси.

Сутрешното “интервю” на Жени Марчева с Прокопиев, в трансформиралата се също в медийна бухалка телевизия bTV, не направи изключение. В неблаговиден опит да иронизира напъните на прокуратурата в разплитането на “модела КТБ” разградския предприемач стигна до там да твърди, че в действителност дупката в КТБ била надали не основана от “инвестиционни грешки” и “липса на първокласен риск мениджмънт”, а в същото време нито дума не беше изречена от него за стотиците основани от Василев фирми-бушони, ръководени от секретарките, охранителите и водачите на фараона, усвоили без никакви обезпечения милиарди от парите на банката. Прокопиев несъмнено горко съжалява, че до 2014 година “Капитал” обстойно и нашироко публикуваше точно имената на тези компании и смяташе по страниците на изданието завлечените от Василев средства. Иначе нищо не би му попречило в този момент уверено и непосредствено да твърди, че Василев е изцяло почтен. Вместо това, отговорна съгласно олигарха е още веднъж прокуратурата, която не била направила нищо, с цел да разкрие същинските виновници за краха на банката, а изборно била присъединила в обвинителния акт единствено избрани лица. Която нелепост пристигна допълнително даже за самата Марчева.

А в какво тъкмо качество Прокопиев още веднъж беше поканен да морализаторства в най-гледаното телевизионно време, по този начин и не стана ясно. Може би в качеството му на обвинен за аферата с акциите на ЕВН или поради престъпната приватизация на “Каолин”? Или пък поради усвояването от компании на Прокопиев на 100 млн. лева от парите на пенсионерите във фонд “Доверие”, вложени в слънчевите му паркове? Да, несъмнено точно поради тези “високоморални” негови “дейности”, обяснимо стимулиращи го да дискредитира държавното обвиняване, в същото време защитавайки новия си другар Цветан Василев.

Всъщност стенограмите АРГО добре разкриха целия механизъм за медийно и политическо въздействие, основано от грантово подвластния кръжец на Прокопиев и присъдружните му пионки от публицисти, социолози, политолози и провалени политически планове. Така че обществото ни към този момент не може да бъде заблудено, че явно за олигарха и изданията му е доста по-лесно да изкривиш истината и перфидно да се биеш в гърдите какъв брой си „ честен “, до момента в който в действителност изпълняваш следващата поръчка.

Дали на “Америка за България” и Джордж Сорос, или пък на Цветан Василев – няма никакво значение. А в случай че и някои от кредитираните от КТБ компании, отмъкнати след затварянето на банката от Василев и " съдружниците " му, като Гриша Ганчев и Емилиян Гебрев, евентуално финансират медийните ти бухалки " Капитал " и " Дневник ", още по-добре.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР