От първи август 2023 година до 31 март 2024 в

...
От първи август 2023 година до 31 март 2024 в
Коментари Харесай

За осем месеца агенция Митници е инициирала 123 досъдебни производства за корупция

От първи август 2023 година до 31 март 2024 в Агенция " Митници " са формирани 5312 акта за административни нарушавания и са инициирани 228 досъдебни производства. От тези досъдебни производства 123 са за контрабанда, заяви в Народното събрание Цецка Дочева, шеф на дирекция " Митническо разузнаване и следствие в организация " Митници ". Тя взе участие в чуване на Временна комисия за следствие на корупционните практики в Агенция " Митници " и възможната роля на Асен Василев в тях.

На въпрос на депутат Цецка Дочева, уточни че не е получавала никаква информация и данни за татко и наследник Димитрови (обвинените за контрабанда митничари татко и наследник - Марин и Стефан Димитрови - бел. реп.). " Лично аз чух за тях след дейностите на профилираните органи ", добави тя.

Народният представител Константин Бачийски попита за какъв брой от разместените 88 чиновници на организацията има данни, че са корумпирани или са свързани с контрабанда. Бачийски попита и дали десетимата чиновници на Агенция " Митници ", на които направени обиски, са измежду тези, които са преместени, както и какъв брой хора са намалени или нараснали измежду тези 88 души.

Справка за разбъркванията е подготвена на 80 % и в понеделник може да бъде изпратена, заяви шефът на организацията Георги Димов.

Запитан за успеваемостта от сливането на Национална агенция за приходите и Агенция " Митници ", Георги Димов уточни, че при деликатен обзор и разбор това ще е сполучлив модел, който може да докара до нарастване на приходите в хазната с сред 5 и 8 %, заяви Българска телеграфна агенция.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР