От първи април всички обществените тоалетни в Пловдив стават безплатни,

...
От първи април всички обществените тоалетни в Пловдив стават безплатни,
Коментари Харесай

От 1 април обществените тоалетни в Пловдив стават безплатни

От първи април всички публичните тоалетни в Пловдив стават безвъзмездни , заяви шефът на Оперативна програма „ Чистота “ Иван Стоянов. Към момента те са 9 – в подлеза на Централна гара, парк „ Белите брези “, Цар-Симеоновата градина, Дондуковата градина, метода към Стария град от Понеделник пазара, както и откъм ул. „ Съборна “, стадион „ Пловдив “, Гребния канал и градинката на ул. „ Капитан Райчо “.
Майки с деца, инвалиди и пенсионери и до момента не заплащаха такса за прилагане, а за всички останали тя бе 50 стотинки. От идния понеделник обаче, вход няма да се заплаща от никого. От „ Оперативна програма „ Чистота “ твърдят, че безплатното прилагане няма по никакъв метод да се отрази на хигиената, като всички тоалетни ще бъдат постоянно почиствани и зареждани с нужните консумативи.
С такса остават откритите през предишното лято две автоматизирани самопочистващи се тоалетни на улица „ Железарска “. В тях цената за прилагане е 1 лев , като за пенсионери, инвалиди и майки с деца до 6 години използването им е гратис. За тях има интегриран звънец за уведомяване, като след натискането му идва чиновник, който отключва тоалетната. След потреблението им цялото помещение се самопочиства, дезинфекцира и изсушава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР