От първи април с 35% ще бъдат увеличени заплатите на

...
От първи април с 35% ще бъдат увеличени заплатите на
Коментари Харесай

Увеличават с 35% заплатите на здравните работници в общинското и детското здравеопазване в София

От първи април с 35% ще бъдат увеличени заплатите на здравните служащи в общинското и детското опазване на здравето в София. Ще бъде изпълнен колективнияj трудов контракт, увери кметът на София Васил Терзиев. Средствата са обезпечени от Министерския съвет:

" Държавата да си влезне в роля и парите да дойдат от страната, а не от нашия бюджет, тъй като това другояче би отворило врата към всеки, който работи с държавно делегирани бюджети, да идва при нас и да желае ние да компенсираме, нещо, което считаме, че е безусловно погрешно и не е държавнически метод. Най-важното нещо в институционалността е всяка една институция да си поеме ролята, а не непрекъснато да се вършат кръпки, и това, за което ние се борим - по-високо заплащане, заслужено, само че то да идва от местата, откъдето би трябвало да пристигна, с цел да решаваме систематичните проблеми, а освен да ги заплитаме още повече ".

В плана за бюджет на София за тази година са планувани средства за нарастване на заплатите в администрацията, в сферите на превоза, на опазването на здравето и културата в София.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР