Oт първата колекция за Dior Мария Грация Кюри даде да

...
Oт първата колекция за Dior Мария Грация Кюри даде да
Коментари Харесай

От Франция с любов: Колекция есен-зима 2023/24 на Dior

Oт първата сбирка за Dior Мария Грация Кюри даде да се разбере, че ще търси ентусиазъм в облиците на мощни и сполучливи дами. Почти всеки сезон тя избира муза, към която построява цялата история. Така в основен воин на сезон есен-зима 2023/24 се трансформира Катрин Диор, сестрата на мосю Кристиан Диор, известна активистка и член на придвижването на френската опозиция. Стилистично Кюри обичайно се обърна към основата на ДНК-то на поверената й марка – силуета New Look, благодарение на който Кристиан Диор построи своята фешън империя.
Тук е моментът да напомним, че дизайнерът сподели дебютната си сбирка през 1947 година, а ароматът, който обгръщаше мястото на шоуто тогава беше Miss Dior, отдаден на същата Катрин.

Мария Грация реши да модернизира класическия контур с подчертана талия и обилна пола, като взе за основа дует, състоящ се от бяла риза и черна пола-камбана. След това добави “щипка сол ” под формата на разкопчани блейзъри и транспарантни сутиени. Баретите се трансфораха в наложителен детайл на съвсем всички визии, което единствено наблягаше мощното френско въздействие върху тази сбирка.
                             

 
                             

                             

 

 

Но освен баретите станаха знак на респект към стила на френските дами - на стилния подиум имаше доста други клиширани детайли, само че показани по нов метод. Черни сбити рокли, морско райе, което наподобява внимателно отдолу под солидни тъмносини палта, тренчкоти с подчертана талия и многообразие от флорални претекстове. Подобна детайлна заигравка с класиката и безконечните полезности приказва и за настроението на актуалните дами - в сложни времена облеклата би трябвало да дават убеденост и успокоение.
                             

Декорът на това огромно шоу, което даде ослепителен старт на Седмицата на модата в Париж, заслужава също особено внимание. Той е планиран от португалската художничка Joana Vasconcelos. Тя работи с марката от доста години, а почитателите несъмнено помнят нейния великански лък, основан от стотици бутилки J'Adore Miss Dior преди 10 години. За шоуто тя сътвори великански съоръжения от плат (за всяка са употребявани към 20 типа плат), допълвайки дизайните с плетени елементи. Работата по плана стартира още през ноември, а резултатът се оказа в действителност впечатляващ.

 
                             

                             

                             
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР