От партията “Възраждане обявиха, че за 6 седмици са събрали

...
От партията “Възраждане обявиха, че за 6 седмици са събрали
Коментари Харесай

Възраждане: 1.95583 лева за 1 евро? Това е безпредметно и бутафорно

От партията “Възраждане ” оповестиха, че за 6 седмици са събрали 300 000 подписа за референдум за опазване на лв..

Секретарят на " Възраждане " -София Деян Николов заяви, че в партията разполагат с проектозакона за въвеждане на еврото, съгласно който курсът, при който страната ни ще влезе в еврозоната, ще бъде избран от европейски правилник.

Той уточни, че последната седмица са събрали 53 хиляди и с тях стигат тъкмо 300 хиляди подписа в края на шестата седмица.

" Ако продължим със същите темпове, поради че времето сега е хубаво, до края на 12-ата седмица е допустимо да съберем към 600 хиляди подписа ", добави Николов.

Деян Николов сподели, че са се сдобили с проектозакона за въвеждане на еврото в България и по думите му, в него са записани някои доста забавни неща. Сред тях той уточни курса лев-евро, при който България ще влезе в еврозоната, и конвертирането на разнообразни суми и санкции.

Според Николов признатото преди към половин година в Народното събрание решение, че България ще влезе в еврозоната единствено и само при курс от 1.95583 лв. за 1 евро, е безпредметно и бутафорно.

Той уточни, че в проектозакона за въвеждане на еврото е записано, че ще влезем при курс, който ще се дефинира в правилник на Европейски Съюз. Това решение ще бъде взето сред Европейска комисия, Съвета на Европейски Съюз, ЕЦБ, страните членки и България, разяснява Николов. Той добави, че съгласно законопроекта разнообразни санкции се трансформират при курс 2 към 1.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР