От партията обвиняват премиера, че е крил доклад на ДАНС

...
От партията обвиняват премиера, че е крил доклад на ДАНС
Коментари Харесай

ГЕРБ: Кирил Петков е криел в кабинета си корупция за 1 милиард долара

От партията упрекват премиера, че е крил отчет на ДАНС за "Джемкорп "

"От месеци се борим меморандумът с Джемкорп, подписан на 23 март тази година, да бъде преустановен, а Вие, ръководещите направихте всичко допустимо да прикриете следващата машинация на Вашето държавно управление "

Това показват в своя декларация до медиите от партияГЕРБ, предава.

"С този меморандум Вашето държавно управление се опита да даде цялата ни енергетика на една офшорка с неразбираеми капитали и противоречиви имена – дребни модулни реактори за АЕЦ Белене и АЕЦ Козлодуй, Зелената договорка, въглищните ни мощности и Плана за възобновяване и резистентност са дребна част от заложеното в него. Вие предадохте националните ни ползи и националната сигурност в енергетиката на непознати олигарси ", допълват още от партията.

По думите им министър-председателят в оставка Кирил Петков е криел в кабинета си корупция за 1 милиарда $.

"Нека да е ясно, че Кирил Петков е крил в кабинета си отчет на ДАНС за GEMCORP близо 3 месеца и не е подхванал никакви дейности за преустановяване на меморандума ", показват от ГЕРБ и допълват: "Кирил Петков ни е излъгал, че е упълномощил инспекция на ДАНС. Доказателство за това е личният му отговор до Народното събрание, с който не даде разпореждането си до ДАНС. То просто няма такова и до през днешния ден ".

От партията се заканват да не спрат дотук и чакат министър председателят в оставка Кирил Петков, вицепремиерът и финансов министър в оставка Асен Василев и енергийният министър в оставка да дадат пояснения на краткотрайната комисия в Народно събрание.

"Някой би трябвало да понесе отговорност за тази корупционна договорка ", приключват от ГЕРБ.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР