От партията настояха децата веднага да се върнат в училище

...
От партията настояха децата веднага да се върнат в училище
Коментари Харесай

ГЕРБ: Или Covid тестовете за малките ученици не стават, или те не са преносители

От партията настояха децата незабавно да се върнат в учебно заведение
ГЕРБ с апел още на следващия ден децата да се върнат в учебно заведение без проби или когато се обезпечат такива. „ Това служебно държавно управление демонстрира, че образованието не му е приоритет. Лицемерие е да се събираш в МОЛ-а и да казваш, че образованието ти е приоритет. Видя се и в актуализацията на бюджета - 0 лева Да ни е честита тази смяна. “ Това съобщи някогашният министър на образованието Красимир Вълчев на брифинг на ГЕРБ.

Той посочи, че има незаконни и противоконституционни дейности на кабинета на Радев. Вълчев разясни, че има организационна отпадналост и липса на обмисляне, уточни, че за разлика от началото на пандемията, към този момент има щадящи проби.

„ Останалите страни се ангажираха и го направиха. Правото на обучение е значимо. Децата натрупаха доста негативи- обездвижване, „ окастерена “ форма на образование “, акцентира Вълчев.

Според него би трябвало да има предвидимост в обезпечаването на проби и те биха предложили тестването да се вършат у дома.

„ Друг въпрос е дали то да бъде наложително или по решение на родителите. У нас може да се направи от родителите с промени в нормативната уредба. Някои страни се отхвърлиха от тестване на децата, тъй като тези, които остават у дома не съумяха да обезпечат ефикасна форма на образование. Предложението да се вършат тестванията у дома ще разреши никой да не остане у дома “, изясни някогашният министър. 

„ В момента процентът на позитивни проби е незначително дребен – 0, 0035 %, което значи, че или тестванията, които купуват, не стават, или дребните не са толкоз огромни преносители “.

„ Обучението в електронна среда е дейно не повече от 2-3 седмици, тъй като статистики демонстрират, че по-късно учениците губят мотивация, а по-малките и умения да учат.

„ Изборите минаха, призоваваме двамата министри да върнат всички възпитаници в клас още на следващия ден - без проби, а щом има проби да стартират да ги ползват “.

От младежката конструкция дадоха образец с това, че над половин милион деца са лишени от дейно образование и родителите не знаят какво се случва и би трябвало да работят от през днешния ден за на следващия ден. Те се възмутиха, че студентите могат да посетят дискотека, мол или фитнес, само че не и на лекция, макар че ВУЗ-те са създали нужната организация.

Тома Биков цитира просветителния министър, който изясни, че първо МОН се е съобразил с типа проби, само че когато е тръгнало разискването на компаниите, представителя на МОН е бил изпъден от разискването. „ Именно тогава и връзката сред МОН и Министерство на здравеопазването се е скъсала.

От ГЕРБ заподозряха, че тече очевидно с компаниите и по този начин се жертват децата.

„ Това е безспорен цинизъм и даже на ръба на престъпност - да жертваш децата, тъй като не можеш да си разпределиш комисионите, е доста повече от всичко, което се случва през последните месеци “.

Биков съобщи, че двамата министри са посочили цялостен неуспех и колкото златни медали да си дадт това няма да промени обстоятелството, че децата имат право на обучение.  

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР