От партията на Бойко Борисов настояват за разпределение на постовете

...
От партията на Бойко Борисов настояват за разпределение на постовете
Коментари Харесай

Ротация във властта или нови избори? ГЕРБ-СДС представя споразумението с ПП-ДБ за коалиция

От партията на Бойко Борисов упорстват за систематизиране на постовете в регулаторите и Министерския съвет на база електоралната тежест

ГЕРБ ще организира Национално заседание на партията, оповестява Нова телевизия. На форума ръководителят на политическата групировка Бойко Борисов и управлението ѝ ще показват план за Споразумение за взаимно ръководство сред коалиция ГЕРБ-СДС и коалиция „ Продължаваме промяната – Демократична България ” до края на мандата на 49-ото Народно заседание.

Първоначално показаните претенции на ГЕРБ са систематизиране на постовете в регулаторите и Министерския съвет на база тежестта на партията и броя на депутатите, които има в Народното събрание. 

Това е следващ ден от противоположното преброяване преди да стартира процедурата по ротация в кабинета, оповестява Българска национална телевизия. Въпросът дали ще се извърши промяна на премиерското кресло или ще има нови избори остава отворен. 

ПП-ДБ би трябвало да получат съглашението на следващия ден, когато Николай Денков се чака да подаде оставка като министър-председател.

Борисов изиска отговорът на ПП-ДБ да е подготвен до 8 март и от него зависи дали ротацията ще стане факт. От своя страна ПП-ДБ насочиха покана за през днешния ден към ГЕРБ, да беседват за разпоредбите за попълване на антикорупционната комисия, законът за която беше признат преди пет месеца.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР