От партията на Борисов предупредиха, че този акт ще взриви

...
От партията на Борисов предупредиха, че този акт ще взриви
Коментари Харесай

НС обсъжда предсрочното отстраняване на Росен Желязков, ГЕРБ и ДПС напуснаха залата

От партията на Борисов предизвестиха, че този акт ще взриви всяка опция за разговор с ПП-ДБ
Парламентът стартира дебатите по предварителното премахване на ръководителя му Росен Желязков по искане на 80 народни представители от ПП-ДБ и Българска социалистическа партия.

Освобождаването му желаеха и от " Възраждане " също през вчерашния ден. Искането за освобождението на ръководителя на Народното събрание ще се гласоподава единствено ден преди Народното събрание да се разпусне в предизборна почивка за вота " 2 в1 ".

Депутатите от ГЕРБ и Движение за права и свободи напуснаха пленарната зала в символ на митинг в мига,  в който стартира полемиката по отстраняването на парламентарния ръководител. 

От името на вносителите Мирослав Иванов от ПП-ДБ посочи претекстовете за настояването Желязков да бъде свален от поста.

Като причини бяха изведени случаи на нарушение на парламентарния устав, измежду които внасянето на изключителна точка за освобождението на шефа на НЗОК, макар че се е отказал от подадената оставка, както и нежеланието на Желязков единствено преди ден Народното събрание да уважи с минута безмълвие жертвите на арменския геноцид.

Тома Биков съобщи, че в ГЕРБ одобряват това " като взривяване на опцията за разговор в кратковременен и средносрочен проект ". Предупреждението му за отрицателни последствия беше отправено към ПП-ДБ.

Биков откри за несериозни изредените претекстове и заключи позицията на ГЕРБ, като уточни, че те няма да вземат участие в дебата.

" Очаквах да чуя по-тежки претекстове за това искане, тъй като това е политически акт, а не да чуя лексикон от дати ", засяга той изреждането на дните, в които Желязков е нарушавал парламентарния устав.

" Мотивите нямат нищо общо с същинските претекстове за настояването на тази оставка. Росен Желязков е определен и с вашите гласове, на сътрудниците от ПП-ДБ ", сподели Биков. Той установи, че ПП-ДБ не желаят да беседват " с последната партия, която към момента беседва с тях ". 

" Резултатът от днешния спор няма да бъде добър. Това е повода нашата ПГ да не взе участие в този спор. Ние в безсмислени извършения не участваме ", каза Биков и подсети резултата от провалената сглобка. Препоръча на ПП-ДБ да се учат най-малко от емпиричния опит, тъй като настъпвали към този момент неколкократно мотиката. " Можехте най-малко да се самообразовате в политическата игра. Пожелавам ви триумф и се надявам резултатите от това, което вършиме, да не ви учудват чак толкоз доста, както постоянно се вършиме на учудени и сюрпризирани ", сподели той на ПП-ДБ.

Кирил Петков продължи мисълта на Биков за сериозните последици, само че ги свърза с неосъществените промени поради разтурването на некоалицията. " Голямата цена ще я заплати българският народ от неналичието им, сподели той. Никой в страната няма безспорна власт и в случай че са си го е помислили, е в неточност ", установи Петков. И предизвести, че следствията ще се видят след по-малко от 40 дни.

От името на Има Такъв Народ Станислав Балабанов разгласи, че партията му ще поддържа отстраняването на Желязков, тъй като е съпротива. Той упрекна ПП-ДБ в двуличие, откакто избрали за ротационен ръководител Росен Желязков, а в този момент желаят да го смъкват.

" Ще гласуваме вярно, по съвест, осъзнато и отговорно. Ние ще гласуваме за оставката на Желязков, тъй като ние сме съпротива, а не вие. Този парламент стартира като фарс и приключва като фарс. Нашата ПГ ще напусне залата и ще се върнем за гласуването ", сподели депутатът от Има Такъв Народ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР