От партията Има такъв народ ще дарят половината от субсидията

...
От партията Има такъв народ ще дарят половината от субсидията
Коментари Харесай

ИТН дарява субсидията си от предното НС на огнеборците и семействата на загиналите в пожарите

От партията " ИТН " ще дарят половината от дотацията си от предния парламент на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " за спомагателни награди на всички български пожарникари, доброволци и горски чиновници, участващи в потушаването на пожарите. Това излиза наяве от обява в профила на водача на ИНТ във Фейсбук Слави Трифонов.

Останалите 50% от парите ще бъдат дарени на фамилиите на починалите Антон и Валери.

" Ситуацията с пожарите на Балканите е извънредно комплицирана. Прекрасно е да имаш положителни съседи, които могат да се отзоват на помощ при потребност. Прекрасно е да си взаимен, да си добър и да си подкрепящ. Но не мисля, че когато твоята къща и къщата на съседа горят по едно и също време, ти би трябвало да отидеш да гасиш тази на комшията ", написа Слави Трифонов и прибавя:

" Чудесно е, че оказваме помощ на Северна Македония и по този начин е вярно, само че до какво води това? У нас пожарникарите не доближават и с пожарите би трябвало да се оправят горските чиновници. Вчера, до момента в който гасеше пожара в землището на село Петрово, почина горският чиновник Антон Гръбчев на 34 години, на който през днешния ден предстоеше годеж. Докато гасеше пожара там, почина и различен горски чиновник - Валери Димитров на 48 години. Той остави деца и внуци ".

По думите на политическия водач страната би трябвало неотложно да активизира целия си разполагаем състав, с цел да се потушат всички дейни пожари у нас, както и да изиска помощ от Европейския съюз, тъй като се оказало, че не притежаваме летателна техника за потушаване на пожари.

" В тази обстановка българските пожарникари са същински герои. Герои са и всички доброволци и горски чиновници, които се борят със силата на огъня. Те са на терен, гасят пожарите и рискуват живота си. Ето за какво, ние, от " ИТН ", ще дарим половината от скромната си дотация от предния парламент на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " за спомагателни награди на всички български пожарникари, доброволци и горски чиновници, участващи в потушаването на пожарите. Това са 68 хиляди лв. ", отбелязва още Трифонов.

" Парите не могат да бъдат разтуха за скръбта на техните фамилии, само че могат да бъдат нашето самопризнание за саможертвата и геройството на Антон и Валери. Тези пари би трябвало да отидат за нещо положително, а това сега е най-хубавото ", написа на финала на поста в обществената мрежа ръководителят на " ИТН ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР