От партията „Има такъв народ” ще дарят половината от субсидията

...
От партията „Има такъв народ” ще дарят половината от субсидията
Коментари Харесай

ИТН даряват половината от субсидията си от предното НС на участващите в потушаването на пожарите

От партията „ Има подобен народ” ще дарят половината от дотацията си от предния парламент на Главна дирекция “Пожарна сигурност и отбрана на населението” за спомагателни награди на всички български пожарникари, доброволци и горски чиновници, участващи в потушаването на пожарите. Останалите 50% от парите ще дарят на фамилиите на починалите Антон и Валери. Това написа водачът на „ Има подобен народ” Слави Трифонов в персоналния си профил във Фейсбук.

„ Считам, че българската страна неотложно би трябвало да изиска помощ от Европейския съюз, тъй като се оказа, че България не има летателна техника за потушаване на пожари. Оказа се, че за задачата разполагаме единствено с един хеликоптер, само че сме можели да приспособим още два. Тоест имаме три за цялата страна. В тази обстановка българските пожарникари са същински герои. Герои са и всички доброволци и горски чиновници, които се борят със силата на огъня. Те са на терен, гасят пожарите и рискуват живота си. Ето за какво, ние, от “Има подобен народ”, ще дарим половината от скромната си дотация от предния парламент на Главна дирекция “Пожарна сигурност и отбрана на населението” за спомагателни награди на всички български пожарникари, доброволци и горски чиновници, участващи в потушаването на пожарите”, написа Слави Трифонов.

„ Това са 68 хиляди лв.. Останалите 68 хиляди лв. от нашата държавна дотация ние ще дарим на фамилиите на починалите Антон и Валери. Парите не могат да бъдат разтуха за скръбта на техните фамилии, само че могат да бъдат нашето самопризнание за саможертвата и геройството на Антон и Валери. Тези пари би трябвало да отидат за нещо положително, а това сега е най-доброто”, прибавя той.

Според него българската страна неотложно би трябвало да активизира целия си разполагаем състав, с цел да се потушат всички дейни пожари у нас. „ Считам, че българската страна неотложно би трябвало да изиска помощ от Европейския съюз, тъй като се оказа, че България не има летателна техника за потушаване на пожари. Оказа се, че за задачата разполагаме единствено с един хеликоптер, само че сме можели да приспособим още два. Тоест имаме три за цялата страна”, показва Трифонов.

„ Ситуацията с пожарите на Балканите е извънредно комплицирана. Прекрасно е да имаш положителни съседи, които могат да се отзоват на помощ при потребност. Прекрасно е да си взаимен, да си добър и да си подкрепящ. Но не мисля, че когато твоята къща и къщата на съседа горят по едно и също време, ти би трябвало да отидеш да гасиш тази на комшията”, написа още той.

И прибавя: „ Чудесно е, че оказваме помощ на Северна Македония и по този начин е вярно, само че до какво води това? У нас пожарникарите не доближават и с пожарите би трябвало да се оправят горските чиновници. Вчера, до момента в който гасеше пожара в землището на село Петрово, почина горският чиновник Антон Гръбчев на 34 години, на който през днешния ден предстоеше годеж. Докато гасеше пожара там, почина и различен горски чиновник - Валери Димитров на 48 години. Той остави деца и внуци”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР