От партия Възраждане ще внесат в 13:30 часа днес в

...
От партия Възраждане ще внесат в 13:30 часа днес в
Коментари Харесай

Възраждане внасят днес жалбата си до Конституционния съд за референдума

От партия " Възраждане " ще внесат в 13:30 часа през днешния ден в деловодството на Конституционния съд жалбата си поради преди седмица на провеждането на инициирания от тях референдум за отсрочване на приемането на еврото до 2043 година. Депутатите, съгласно закона за директното присъединяване на жителите във властта, са длъжни да гласоподават " за ", когато подписите за провеждането на плебисцит надвишават 400 хиляди, което в тази ситуация е реалност.

Това разгласи водачът на партията Костадин Костадинов на брифинг в коридорите на Народното събрание.

" Надяваме се, че най-малко една институция в страната ни не е завладяна от американското посолство и ще извърши разпорежданията на закона и Конституцията, а не на американския дипломат. Ние задаваме един доста пост въпрос, на който никой от фашизмодемократичната общественост не ни е дал отговор. Фашизмократите настояват, че не подлежал на разискване текст, който към този момент е гласуван в интернационален контракт, договорът за участие в Европейски Съюз. От предходната седмица питаме - кой тъкмо текст, кой тъкмо член от този контракт сме нарушили " , пита Костадинов.

Сигналът в Конституционен съд е подписан от 49 народни представители - с изключение на " Възраждане ", подписи са положили и от Има Такъв Народ, както и самостоятелният народен представител Радостин Василев, само че не и от Българска социалистическа партия, макар че социалистите поддържаха референдума в зала преди седмица. " Попитайте Нинова ", не уточни за какво е получил отвод Костадинов.

Отговорът от соцлидера Корнелия Нинова пристигна малко по-късно. По думите й Българска социалистическа партия подкрепили на кардинално съображение референдума на " Възраждане " в зала, само че когато Костадинов пристигнал в стаята на Българска социалистическа партия да желае поддръжка, натъртил на това, че към този момент има събрани нужните подписи. " Това прозвуча като: " Нямаме потребност от вас, ей по този начин ви каним ", ние отказахме. Защото са събрали към този момент подписи, поддържаме другояче кардинално тази концепция. "
 Президентът не дава дата за референдум против еврото
Президентът не дава дата за референдум против еврото

Макар да е срещу отхвърлянето му от парламента
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР