От партия Има такъв народ обвиниха управляващото мнозинство, че лобира

...
От партия Има такъв народ обвиниха управляващото мнозинство, че лобира
Коментари Харесай

ИТН обвини Асен Василев, че лобира за хазарта

От партия " ИТН " упрекнаха ръководещото болшинство, че лобира в интерес на хазартния бизнес, който блъснал джакпот с това ръководство.

С декларация, прочетена от депутата Гроздан Караджов от парламентарната естрада, бе посочено името на финансовия министър Асен Василев.

С лобистка корекция в Закона за
хазарта и в преходните и заключителни разпореждания на Закона за държавния бюджет, внезапно намалели парите, които внасят компаниите в бюджета. Гласуваното с бюджета стесняване въз основата, върху която се вършат начисления към бюджета, е напълно лобистко и в интерес на хазартния бизнес.

До Нова година с 15 % се е облагала сумата от всички направени
залози, а в този момент към този момент се постанова 20 % налог, само че единствено върху разликата сред залозите и изплатените облаги. Така в бюджета приходите ще са единствено 200 милиона, а не над един милиард.

Това не е неволна неточност, а данъчна почивка за хазартните оператори. И това си проличава, защото и нови компании аплайват за лиценз. Действията на ръководещите са възмутителни и поради ширещата се
хазартна взаимозависимост у нас, над 24 000 души са записани към този момент в регистъра на хазартнозависимите, а на всеки ъгъл, село и паланка се откриват нови казина, засегнат и Гроздан Караджов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР