От партия "Има такъв народ" няма да правят коалиция с

...
От партия "Има такъв народ" няма да правят коалиция с
Коментари Харесай

Слави Трифонов: ИТН без коалиция предлага свой кабинет

От партия "Има подобен народ " няма да вършат коалиция с ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Това съобщи водачът на "Има подобен народ " Слави Трифонов в онлайн изказване след вчерашните предварителни парламентарни избори и преди от ЦИК да са оповестили окончателните резултати от 100% преброени протоколи.

Протестните партии не събират парламентарно болшинство и подобен случай Има Такъв Народ няма да прави коалиция, а ще поеме независима отговорност за сформиране на държавно управление, разгласи Слави Трифонов.

Няма държавно управление на малцинството, на болшинството, тъй като всички държавни управления са на България. Има Такъв Народ ще вземе мандата за сформиране на държавно управление и ще предложи състав и конструкция за Министерски съвет. Съставено е от специалисти и ще има съответни цели с допустимо най-кратък период за осъществяване, разгласи Слави Трифонов.

Предложението на Има Такъв Народ на министър председател на Република България е Николай Василев. От Има Такъв Народ оферират за вицепремиер и министър на външните работи дипломатът Ради Найденов, който бе зам.-военен министър в кабинета "Сакскобургготски ", а по-късно бе шеф на кабинета на тогавашния министър председател Симеон Сакскобургготски.

За вицепремиер и министър на вътрешните работи издигат някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи проф. Николай Радулов.

За министър на стопанската система оферират Любомир Дацов. Мария Бойчинова е препоръчана за финансов министър, за МОН оферират Наталия Митева, за здравен Велислава Петрова.

За боен министър оферират Теодора Генчовска.

Има Такъв Народ предлага за министър на енергетиката Красимир Ненов, за министър на районното развиване Михаела Лашова, за министър на превоза - Христо Алексиев, за министър на туризма Ивайло Кожухаров, за министър на земеделието Пламен Абровски.

За обществен министър те издигат Лилия Иванова, за министър на културата Станислава Армутлиева, за министър на правораздаването Петър Илиев, за министър на младежта и спорта Радостин Василев, за министър без портфейл по ромските въпроси Антония Валентинова.

От "Има подобен народ " са предложили на трима министри от служебния кабинет "Янев " да влязат в тяхното държавното управление, само че те са отказали. Това са служебният министър на стопанската система Кирил Петков, на финансите Асен Василев и на образованието проф. Николай Денков.

Приоритетите пред държавното управление на Има Такъв Народ ще бъдат следните: изграждане на нужния брой детските градини - колкото би трябвало, толкоз, с цел да поемат всички деца в София.

Построяване на чисто нова детска болница, закупуване на хеликоптери за медицински избавителни цели - колкото би трябвало толкоз, изграждане и конструиране на всички останали автомагистрали, закупуване на до 1 млн. таблети или преносими компютри за всички възпитаници и преподаватели.

Наред с тези изброени цели Слави Трифонов съобщи, че желае смяна в изборната система, закриване на профилирания съд и профилираната прокуратура.

Освен правосъдна промяна той разгласи като цел и стартиране на газовия интерконектор с Гърция, подаване на заявление за участие на България в Европейска галактическа организация.

Има Такъв Народ ще направи всичко допустимо мъж и жена да бъдат първите български астронавти в НАСА и да има един северномакедонски астронавт.

Време е за поддръжка против хрумвания, а не против постове. Време е всичко да се случва пред вашите очи, по Конституция, в Народното събрание. В последните години Народното събрание бе сплескан, България бе министър-председателска република, ръководена от джип. По думите му, парите ни били хвърляни от джип без надзор от Народното събрание. Сега Народното събрание може да си върне достолепието, безапелационен бе Трифонов.

Той е сигурен и знае, че това са цели на болшинството българи, само че дали ще бъдат за болшинството депутатите следва да се види.

От партия "Има подобен народ " ще чакат връчване на мандата от президента Румен Радев. Няма да има амнистия за тези, които са нарушили закона и нарушават закона, предизвести Слави Трифонов.

В началото на изказването си Слави Трифонов подсети за извършения народен референдум през 2016 година за смяна на политическата система и за всичко, което през годините чул по собствен адрес. Тогава стана ясно, че настоящата система генерира неправда, аморални и нечестни хора в ръководство на страната. Тогава, с изключение на от морала, Трифонов се водил и от закона.

Все още има хора, които не престават да не схващат ние какво вършим, сподели Трифонов. Ние постоянно сме правили едно и също - това, което повеляват морала, закона и професионализма.

Изпълнихме закона, макар всички спънки и подводни камъни от политическото статукво, посочи Трифонов. На публичното допитване дали своят вот 3 млн. българи и волята на суверена била повече от безапелационна, съгласно Трифонов. По думите му против суверена се изправила цялата политическа класа.

Трифонов не можел да се помири със "захвърлянето на резултатите (от рефенердума) на бунището от политическата класа ". Той не можел да си каже: "ето това е, край, всичко свърши ".

Това по думите му било извънредно незаслужено, подмолно и нямало по какъв начин да одобри шепа некадърници да се усещат спечелили над народа. Като не можем да променим нещо извън посредством митинги, напън от телевизионни излъчвания, единственият метод е да го променим от вътрешната страна, безапелационен бе Трифонов.

Сдружихме се и реализирахме политическия план "Има подобен народ ". Явихме се на два вота и поддръжката, която получи партията на предварителните парламентарни избори бе изумителна, сподели шоуменът.

Слави Трифонов благодари на всички хора, дали своят вот за Има Такъв Народ и съобщи, че прави оценка доверието им. Каза, че схванал какъв брой висока е оценката на обществото, с цел да може Има Такъв Народ да се водят от морала и закона. Очакванията на хората е не просто да бъдат осъществени решенията, а да бъдат изпълнени с политическо наличие на решенията и начало на страна да бъдат излъчени морални, експертни и образовани хора, акцентира той.

Според него в последните години думата коалиция се трансформирала в мръсна дума, като хората се нагледали на постове, подмолни сделки със златни пръсти, зайчарници, сараи и исторически взаимни отстъпки.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР