От партия БСП сигнализираха на брифинг пред медиите в Народното

...
От партия БСП сигнализираха на брифинг пред медиите в Народното
Коментари Харесай

БСП: Опасно химическо производство застрашава Розовата долина

От партия Българска социалистическа партия алармираха на брифинг пред медиите в Народното събрание за сериозен проблем в Розовата котловина.

" Става въпрос за разширение на химическо произвеждане в обитаемо място и то в едно от най-хубавите места в България. Проблемът е тежък, рисково е. До портите на завода има и ЖП линия, главен път София-Бургас. Става въпрос за въздуха и водата на хората в казанлъшките села Долно и Горно Сахране, има заплаха и за язовир Копринка ", показаха от Българска социалистическа партия и допълниха, че ще подхващат промени в закона за сходни химически фабрики да има разстояние от обитаеми места.

Кметът на с. Долно Сахране Христо Христов изясни, че се касае за капиталово желание на действителен все още цех за произвеждане на ПДЧ.

" Това капиталово желание ще промени радикално функционалността на завода. Старата функционалност за произвеждане на ПДЧ ще остане, а новото капиталово желание ще бъде за произвеждане на формалдехид. Това е мощно отровно лепило и канцерогенно. Моите поданици са мощно обезпокоени. Хората от Казанлък и Стара Загора също ", уточни Христов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР