От парламентарната трибуна кандидатът на ГЕРБ-СДС за премиер проф. Николай

...
От парламентарната трибуна кандидатът на ГЕРБ-СДС за премиер проф. Николай
Коментари Харесай

Пъкления план на мутри и ченгета продължава

От парламентарната естрада претендентът на ГЕРБ-СДС за министър председател проф. Николай Габровски съобщи:

„ Поех отговорността за сформиране на държавно управление с яснотата на това, че би трябвало да се преодолее политическата рецесия, би трябвало да се възвърне доверието в институциите.

Заявяваме ясна и европейска евроатлантическа устременост, интензивно противопоставяне на хибридна агитация и дезинформация. Готви сме да осъществяваме обществени вложения, ще вземем бързи ограничения, които да преодолеят инфлацията и икономическата рецесия “. Сред главните цели изброи:

Закон за бюджета за 2023 година, политически консенсус за промени в правораздаването, противопоставяне на корупцията, осъществяване на промени посредством ПВУ, приемане в Шенген, Еврозоната, енергийна самостоятелност, защита. “

Той добави, че в случай че страната ни не се оправи с тези провокации ще бъде хвърлена в бездна, след което най евентуално ще бъде подложен въпросът за нейната геополитическа ориентация…

Ясно и тъкмо.

Мислещият ерудит е безусловно наясно за политическата дестабилизация на България в последните 2 години, след  преврата управляван от президента Румен Радев.

Кандидатурата на този заслужен българин, решил да жертва брилянтната си кариера на международно прочут академик, бе отхвърлена брутално от нискочели изкопаеми в политиката. Всички до един тези мерзавци бяха част от кохортата на метежника Радев, когато размаха предателския си пестник на площада пред президентството на 9 юли, 2020-та година.

Те чудесно знаеха, че в България могат да си развяват предателските байряци, когато не просто отстранят ГЕРБ и Бойко Борисов от власт. Пъкленото им дело да ни завъртят още веднъж в орбитата на Кремъл може да успее единствено при физическото „ изчегъртане “ на същинската реформаторска  прозападна десница в страната…

В парламентарната зала  не виждах  лица на политици загрижени за  все по- горчивият залък на елементарните българи, а на безскрупулни политически еничари. В речите им кънтяха недоказани неистини, операции, ругатни,обиди и закани  съвсем като ония в националния съд на 1 февруари 1944г.

Кълбото пепелянки напълно неотдавна изгубило изборите се бе разплело  и от всички страни сипеше отрова върху омразната ГЕРБ.

И в случай че през днешния ден се попитаме в какво в действителност я упрекваха  няма да можем да го формулираме. Няма да можем  тъй като не можеха да го създадат през вчерашния ден и самите „ Народни обвинители “ от неокомунистическото шарлатанско Отечествен фронт.

Както след 9-ти септември избиваха без съд и присъда цвета на нацията единствено тъй като е управлявал, по този начин и през вчерашния ден желаеха политически разстрел за Бойко Борисов единствено тъй като е управлявал 10 години в трите си мандата.

И нямаше никакво значение, че в тях България скочи три пъти в обществено икономическото  си развиване. Че в страната се извърши гигантско публично строителство, от което клеветниците и след  100 годишно ръководство не биха боядисали даже една десета от него.

Вече две години нито едно от обвиняванията които сипят от първия ден на преврата не са потвърдени.

Вместо това авторитетната до 2020 година европейска България, през днешния ден тези авантюристи я доведоха, до разграден двор, просешка сопа и външно-политическа изолираност. Затова и през вчерашния ден единственото им обръщение бе: Долу 10 годишното ръководство на Борисов и ГЕРБ. Нищо друго. Лисицата като не може да стигне гроздето надава писък, че е кисело…

Хайде в този момент аз да ви попитам, неуважаеми конспиратори, за какво от целия престъпен преход нарочихте единствено тези 10 години за неверни. Защо желаете да бъдат „ развенчани “ единствено те.

Криминалния преход не стартира, а приключи в годините на Борисов.

Защо отбягвате да споменете и думичка за предходните 20 години преди тях.

За последната след тях няма да ви запитвам.

Както стана ясно през вчерашния ден, за нея скоро ще ви попитат от където би трябвало.

За нея ще дават отговор харвардските „ борци за нова България “.

Особено усещане  направи патетичната тирада на боркинята срещу модела „ ГЕРБ “ с волята и България най след това да “започне на чисто след ерата Бойко Борисов “.

Като човек, очевидец обаче на всичките 32 години от прехода, аз пък ще надзърна в едни други 20 години преди да го има и Борисов, и омразния ГЕРБ.

На конгрес на Българска социалистическа партия извършен на 26 януари 2019 година лидерката на „ Червената глутница “ Корнелия Нинова повече от час с проливен дъжд от ругатни, неистини и клюки против ГЕРБ и Борисов заля присъстващите делегати в залата.

После ги надъха с политическото си недоносче „ Нова визия за България “.

Обяви, че парламентарната  група на Българска социалистическа партия напуща съвещанията на Народното събрание и хукнаха из страната да провокират митинги за свалянето на ГЕРБ от властта. В същата година предстояха европейски и локални избори и взорът им още веднъж бе светнал зловещо…

По градчета, села и паланки се заклеваха, че щели да оправят фурия на народа с прословутата си чудодейна Визия, призната от конгреса им. С този конгрес в действителност започва пълзящия прелом против конституционното държавно управление с министър председател Бойко Борисов.

Три дни по късно в ИА ПИК зададох няколко конкретни   въпроса на лидерката на партизанските потери:

С коя визия, другарки и приятели, ще лекувате раните на елементарните българи, нанесени им от прехода? Народът ни от дълго време е безусловно наясно кои са режисьорите, сценаристите и изпълнителите на основните функции на този престъпен преход. Това сте вие – тайфа ренегати, пребоядисани комунисти, членове на партия която 65 години се бе впила като пиявица в тялото на угнетения народ. Същите, които след 1989 година зачеркнахте концепциите и фантазиите на комунистическата си химера. Превъплътихте се в социалисти, които ще строят капитализъм.

Както написа в свое изявление от 12 юни 2018 година самият някогашен секретар на Централен комитет на Българска комунистическа партия Стоян Михайлов, създадохте капитализъм от най-уродлив вид – капитализъм, който разграби на безценица всичко, което бе основал с кръв и пот българският народ; капитализъм, който прокуди над 2 млн. млади българи от страната; капитализъм, който ви трансформира от социалисти в капиталисти.

Ако надникнем в листата на днешните олигарси и милионери, над 95% произлизат от някогашната ръководеща номенклатура и репресивният и уред Държавна сигурност. Кой приватизира най богатото външно комерсиално сдружение „ Техноимпекс “,  не бяхте ли Вие другарко Нинова?

По чие време изчезна пловдивският панаир? Не бяхте ли Вие други Нинова тогава зам. министър на стопанската система и ръководител на борда на шефовете на същия този панаир с активи за над 3 милиарда лв..

Как по този начин Вашия съпартиец Георги Гергов „ гушна “ интернационалното ревю без да даде и 5 лв. за него?

Кажете най-сетне какъв е вашият принос в тези покупко-продажби, с „ Булгартабак “ и други, и други.

Хайде кажете за какво аленият министър председател Сергей Станищев Ви освободи прибързано от зам. министерския  пост? Запознати споделяха, че повода е в подозренията към Вас за тежка корупция. Вярно ли е?

Всичко това се е случило до 2009 година Дотогава България се ръководи от няколко очевидни и прикрити държавни управления на Българска социалистическа партия. Партия ГЕРБ я няма изобщо на политическата сцена.

Е, по какъв начин по този начин ще се борите против ограбилите  народа  в прехода, а заклеймявате ГЕРБ?  По време на оня обир партия ГЕРБ не съществува. Тя пристигна преди 10 години и стартира лекуването на провалите нанесени на България през всичките ония 65 години,от 1944-та до 2009-та ръководство на Българска комунистическа партия и Българска социалистическа партия.

Очевидно лекуването е сполучливо, щом в последните 10 години народът три пъти подред  избира ГЕРБ  да ръководи страната и не ще и да чуе за вас.

С новата си Визия може да се самозалъгвате единствено по новата си партийна телевизия и то до септември – след това и тя, и партията ви ще обявите фалит  поради демагогската си политика “…

В същата 2019 година Българска социалистическа партия изгубиха евроизборите, а на локалния Вот през есента претърпяха смъртоносен погром.

Превратът оставаше единствения късмет на комунистическата мафия да остане на власт. И той не закъсня…

Отя ден в Народното събрание цели три генерации на аления  октопод отхвърлиха с мъртва хватка бъдещето на България. Екраните отчетливо ни посочваха и старите, и новите „ революционери “.

Старите ги описах нагоре.

Новите борци за „ европейска вероятности “ се единствено описаха преди двадесетина  дни.

На 28 ноември в. „ Труд “ излезе със публикация, от която излиза наяве, че кандидатурата на водачите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев  за кмет на София в локалните избори през 2023 година е милионерът Васил Терзиев.

Софтуерният бизнесмен Васил Терзиев е  внук на партизанина Васил Терзиев, чието име е наследил?

След 9-ти септември 1944г. вездесъщият дядо от армията е бил началник  на Трето ръководство – военно контраразузнаване. Братът на дядо му – Тодор Терзиев, също военачалник, е бил началник на Четвърто ръководство на Държавна сигурност, а по-късно и партиен секретар на Министерство на вътрешните работи. Бащата на претендента Александър Терзиев е работил в Първо основно ръководство.

От трибуната на националното заседание Асен Василев съобщи, че огромната цел на съперниците на ГЕРБ е да отстранят Борисов и партията му от позициите които за завоювали в локалната власт. Трябвало и там да се завърне демокрацията.

След кандидатурата им за кмет на София, става безпределно ясно с какви кметове се канят да взривят и локалното самоуправление превратаджиите на Радев.

Не им вярвайте когато се вършат пред публиката на съперници. Щом свирне алената тръба и на мига са един до друг и крило до крило, прочее както постоянно в тези 32 години в котерията им е било…

Вчера престъпни персонажи от  грабежа през прехода и „ шарлатаните “ на президента Радев си разрешиха да унизят един от най авторитетните и почтени българи в лицето на професор Габровски.

От тук нататък би било угодничество,   да се търси разсъдък от  хора заслепени от завист и безумен нагон за реваншизъм.

Какво пък толкоз, откакто това е задачата им да отиваме час по-скоро пред урните. Както беше написал Дебелянов, победеният не ни е зложелател...

Спас Гърневски
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР