От парламентарната група на Изправи се БГ! Ние идваме! са

...
От парламентарната група на Изправи се БГ! Ние идваме! са
Коментари Харесай

Мая Манолова: Ние сме категорични, че трябва да се положат усилия за избори 2 в 1 с машини

От парламентарната група на " Изправи се БГ! Ние идваме! " са безусловно безапелационни, че би трябвало да бъдат положени старания да се проведат избори 2 в 1 напълно с машини. Те ще вземат участие във всички диалози, инициирани от парламентарни групи, отвън ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Това съобщи в Народното събрание ръководителят на парламентарната група на " Изправи се БГ! Ние идваме! " Мая Манолова.

Тя напомни, че има разногласия сред ЦИК и компанията, която доставя машините.

" Днес ще изслушаме управлението на тази компания, с цел да се стигне в последна сметка до единодушие, че е належащо да бъдат обезпечени машини и програмен продукт, тъй че гладко да бъдат извършени идните избори. Ще чуем и компанията снабдител. Чухме ЦИК ", сподели Мая Манолова.

Манолова добави, че през днешния ден ще изслушат и компанията, която доставя машините със програмен продукт, с цел да стане ясно има ли техническа опция за избори 2 в 1.

" Има две варианти - или да са 2 в 1, или да са три поредни недели. Ясно е единствено, че президентските избори би трябвало да бъдат планувани в интервала 24 октомври - 14 ноември. Ще изслушаме през днешния ден и компанията, която доставя с машини, със програмен продукт, с цел да има изясненост дали има механически благоприятни условия изборите да бъдат извършени 2 в 1 ", добави Манолова.

Според нея не би следвало техническата част да е определяща за това по кое време да се проведат изборите.

Парламентът се е произнесъл за това, че ще има напълно машинно гласоподаване, добави Манолова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР