От Париса Хафези и Тимур АзхариДУБАЙ/БАГДАД (Ройтерс) – Ирански ракетен

...
От Париса Хафези и Тимур АзхариДУБАЙ/БАГДАД (Ройтерс) – Ирански ракетен
Коментари Харесай

Ударът на Иран предизвика спор с Ирак, тъй като страховете от регионални сътресения нарастват

От Париса Хафези и Тимур Азхари

ДУБАЙ/БАГДАД (Ройтерс) – Ирански ракетен удар по цели в Северен Ирак провокира необикновен спор сред прилежащите съдружници във вторник, като Багдад отзова своя дипломат в символ на митинг, а Техеран настоя, че офанзивата е имала за цел да възпре заканите от израелски шпиони.

Иранската революционна армия удари това, което те нарекоха израелски шпионски център в Ирак полуавтономен район Кюрдистан, оповестиха иранските медии късно в понеделник, до момента в който елитните сили споделиха, че са нанесли удари и в Сирия против Ислямска страна. войната сред Израел и Хамас стартира на 7 октомври, като съдружниците на Иран също се намесиха в конфликта от Ливан, Сирия, Ирак и Йемен.

Има също опасения, че Ирак може още веднъж да се трансформира в сцена за районен спор след поредност от удари на Съединени американски щати против свързани с Иран въоръжени групировки, които също са част от формалните сили за сигурност на Ирак. Тези удари пристигнаха в отговор на десетки офанзиви против американски сили...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР