От Пампорово АД отчетоха огромните си усилия за привличането на

...
От Пампорово АД отчетоха огромните си усилия за привличането на
Коментари Харесай

Пампорово привлича търсещите сняг от цяла Европа

От " Пампорово " АД регистрираха големите си старания за привличането на туристи в безснежната в цяла Европа зима на специфичен брифинг. 

„ Нито един курорт не беше квалифициран за провокациите при неналичието на сняг. С големи старания от страна на целия екип успяхме да сложим Пампорово на европейската карта, т.е. доста хора започнаха да приказват за нашия курорт в обстановката, каквато е този сезон. Пампорово съумя да се появи като един от дребното курорти, в които могат да се карат ски. Това във времето ще бъде голямо преимущество за всички нас и Пампорово като цяло ", сподели комерсиалният шеф на " Пампорово " АД Таня Маринова.

Тя съобщи, че този зимен сезон е комплициран за работи и с туроператори, и на пазари, като динамичността продължава да бъде такава. " Всеки ден се борим с нови условия, свързани с чартърни стратегии, пренасяне на резервации, тъй като, когато неналичието на сняг е осезаема като цяло, хората по-трудно се доверяват. Полагаме големи старания да убеждаваме хората, че тук могат да се карат ски. Ние сме оптимално открити и правилни по отношение на нашите клиенти. Туристите когато и да е могат да влязат в уеб страницата на www.pamporovo.me, да видят дълготрайната прогноза за курорта, да се осведомят за действителната обстановка през онлайн камерите. Те могат да видят и нашите услуги в вероятност и да се срещнат с въжен превоз картата, която сме цифровизирали и може да бъде закупена онлайн “, сподели Маринова. Тя уточни още, че през февруари заетостта на хотелите доближава до 90 %.

Зимната дестинация Пампорово-Мечи чал е посрещнала 92 979 туристи през 2022 година Гостите са осъществили 286 090 нощувки. Увеличението е с над 20% по отношение на миналата година, когато системата на ЕСТИ (Единната система за туристическа информация) е отчела 223 408 нощувки. През 2021 година в Пампорово са отседнали 77 287 посетители. Новите данни демонстрират, че родопският курорт освен се възвръща сполучливо след двегодишната международна пандемия, само че и от ден на ден туристи преоткриват опциите на района за ски почивка поради съвършените писти. Зимната отмора се комбинира сполучливо със СПА опциите на хотелите, обичайните кулинарни оферти от Родопската кухня и други Дестинацията е все по-желана и за събитиен туризъм, уточни Маринова.

От своя страна, местата за настаняване в град Чепеларе и прилежащите села, които посрещат туристи в къщите си за посетители и регистрират туристически налог, са осъществили общо 44 953 нощувки за предходната година. По време на огромните празници - Великден, Коледа, Нова година и други, заетостта в къщите за посетители доближава 100%.

Кметът на Чепеларе Боран Хаджиев разгласи, че Общината ще вкарва награди за хотелиерите, които годишно са посрещнали най-вече туристи и са осъществили най-вече нощувки. Той адмирира работата на Летище Пловдив, което непрестанно открива нови линии, което се отразява на туризма в региона. Всяка сряда и неделя има нови полети Пловдив-Истанбул, а от май т.г. започва и линията Анталия-Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР