От отговорите по темата за и прилежащото пристанище ще стане

...
От отговорите по темата за и прилежащото пристанище ще стане
Коментари Харесай

Христо Иванов: През ТЕЦ-а на Доган рискуваме дългосрочно закрепостяване с Анкара и Москва

От отговорите по тематиката за и прилежащото пристанище ще стане ясно дали корупционното задкулисие единствено си къса опашката или ще бъде елеминирано напълно, съобщи съпредседателят на „ Демократична България “.

Според него в случай че корупционната мрежа на Доган не бъде изчистена напълно и му се разреши да осъществя енергийните си и пристанищни планове, България рискува да бъде закрепостена дълготрайно за Москва и Анкара. „ Става дума за сърцевината на този модел, в който вместо да имаме република и ние да решаваме с нашето бъдеще и енергийната си самостоятелност, тези решения се взимат в Сарая и се прокарват през всевъзможни схеми и далавери. Няма да спрем за осветляване на тези далавери “, разгласи Христо Иванов в живо включване от Варна.
 Чешки сенатор и АКФ: Прокуратурата неглижира подозренията за съществени злоупотреби при продажбата на Топлоелектрическа централа Варна Чешки сенатор и АКФ: Прокуратурата неглижира подозренията за съществени злоупотреби при продажбата на Топлоелектрическа централа " Варна "
Сенаторът от Чешкият парламент Лукаш Вагенкнехт и Антикорупционният фонд (АКФ) внесоха в четвъртък тъжба против отхвърли на Софийска градс...

„ Става въпрос дали България ще бъде освободена и ще си върнем републиката, или става дума за това гущерът да си откъсне опашката и корупционното задкулисие да ни закрепости към Анкара и Русия. Паричната стойност е най-малкият проблем. Дългосрочното закрепостяване е голям проблем. Доган е негов основен проблем “, добяви той.

Иванов напомни, че към момента е неразбираем произходът на средствата, с които Доган купи Топлоелектрическа централа „ Варна “ и за странното решение на държавното управление на ГЕРБ за удълбочаване на канала, тъй че да обслужва ползите точно на пристанището на почетния ръководител на Движение за права и свободи. Няма отговори и на други въпроси, сложени от „ Демократична България “, като за какво тази мощ стартира да получава пари от сметките на хората за поддържане на така наречен леден запас и дали изобщо тецът е бил кадърен да създава ток при нужда. Именно „ Демократична България “ настояваше и съумя да сложи тематиката за прекъсването на запаса. „ Как по този начин е взето решение? Защо и по какъв начин кейовата стена е била отдадена на Доган без нужните решения? До момента нямаме нито един отговор “, сподели Иванов. Особено стеснителен е фактът, че към този момент се стартира план за създаване на газови съоръжения в теца във Варна за 450 милиона евро средства на българския и европейския поданик. Странно, съгласно него, наподобява отклонението, което прави „ Турски поток “ на север, вместо да мине през Южна България. „ Откъде ще пристигна газ и по какъв начин ще го финансираме? Тези решения ще предопределят ориста на българската енергийна самостоятелност. Тук още веднъж ще се вържем за Кремъл и Русия за още една генерация да се закрепостим към енергийното въздействие на Кремъл. Дали това са решения които взимаме осведомено и свободно, или те се взимат в кръга към Доган, който прокарва съветски и турски ползи без обществото да разбере какво става “, сподели Иванов.

Той счита, че от дейностите на служебното държавно управление ще се откри какъв брой съществени са желанията да се скъсат връзките с корупционното задкулисие “. „ Много значим въпрос е по какъв начин се взимат тези решения? Дали се взимат от оправомощените институции, или от доктор Ахмед Доган? Това е огромната разлика, която ще ни разреши да знаем дали гущерът си откъснал опашката, както беше написал Илия Павлов “, сподели той.

Иванов счита, че отстраняването на Делян Пеевски от политическия и икономическия живот не е трайно решение на проблемите.
 Христо Иванов: Доган още веднъж е с порции от студения запас, кефлийско му е (ВИДЕО) Христо Иванов: Доган още веднъж е с порции от студения запас, кефлийско му е (ВИДЕО)
Демократична България изиска от Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО) да даде имената на сдруженията, спечелили търговете за...

“Пеевски беше инструмент. Не би трябвало да го забравяме. Беше се трансформирал в емблема на страха и синоним на подмолното въздействие. Но Пеевски беше основан от Доган и от неговия кръг и когато му преизтече срокът на валидност, следим по какъв начин бива изтласкан “, сподели той.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР