От отдел Озеленяване към община Благоевград твърдят, че кметът е

...
От отдел Озеленяване към община Благоевград твърдят, че кметът е
Коментари Харесай

Кметът на благоевградското с.Рилци Крум Крумов със скандално изявление: Заради участието ми в ИК на кандидата за кмет Н. Шушков бях подложен на репресия и обвинен в кражба на 3 кубика съчки, дадени на социално слаб

От отдел " Озеленяване " към община Благоевград настояват, че кметът е нарушил разпоредбите и е взел еднолично решение. Кметовете на селата изготвят лист с нуждаещите се и обществено слаби поданици, дървата се предават в общински склад, откъдето се разпределят по описите на кметовете. Смятат, че по този начин се " купуват " гласове

След показна акция на община Благоевград бях дискредитиран, оклеветен и упрекнат в кражба на дърва, ден откакто заявих присъединяване си в Инициативния комитет на претендента за кмет на Благоевград Николай Шушков, това сподели пред медии кметът на благоевградското село Рилци Крум Крумов.

" Вчера в селото се организира акция с присъединяване на чиновници на отдел " Озеленяване ", инспекторат и полиция. " Акцията, заела сериозен общински и полицейски запас е за три кубика не дърва, а шубраци и съчки, които дадох като обезщетение на обществено слаб гражданин на селото.

Дърветата, за които става въпрос, са добити при разчистване на дерето на реката, която минава през селото и кметът Крумов ги дал на обществено слаб, който окосил над 2 декара трева при почистването.

" Човекът си ги създаде, още повече, че се чух с Чаушев, от отдел " Озеленяване " в общината, който ми съобщи, че дървеният материал може да бъде раздаден на обществено слаби и нуждаещи се хора по моя преценка и по този метод общината щяла да икономиса пари от превоз, по тази причина и реших на кого да дам клоните, храстите и съчките... до през вчерашния ден, когато в селото по време на обедната ми отмора настана същински панаир.... 3 коли от инспектората с 8 души в тях, 1 патрулен автомобил и 1 проверяващ служител на реда в центъра на селото търсят съчките, които дадох на Даниел, откакто е получен сигнал на телефон 112, че в селото има кражба на дърва, споделя кметът пред Struma. com. "

Звъннах на Кирил Чаушев да го попитам какъв е този цирк, той ми е другар и скърбя, че ще го компрометирам, само че ми отговори, че това е разпореждане от най-високо равнище..., което е задължен да извърши и се опасява за работата си, в случай че не го направи.

След акцията чиновниците на общината са конфискували дървата от Даниел Казачки, а на кмета е изработен констативен протокол.

В изказване пред медиите през днешния ден Крумов акцентира, че намира случилото се зачиста проба политическа преса, поради поддръжката, която е дал на Николай Шушков и показа, че от дълго време жителите на селото са подложени на принуда от страна на общината, акцентирайки всякакви образци за това.

" Потресен съм от невиждания опит да бъда дискредитиран, злепоставен и потиснат и то ден откакто обществено поддържах Н. Шушков. Оказва се, че да си свободен в избора си през днешния ден е прекомерно скъпо.

Изказвам признателност към чиновниците на ОД на Министерство на вътрешните работи, които демонстрираха извънредно висок професионализъм и не се поддадоха на политически напън и операции " След скандалното изказване на кмета на Рилци кореспондент на struma. com потърси и другата позиция, тази на общинска администрация. Нашата инспекция откри, че на телефон 112 е получен сигнал, че в село Рилци се режат и крадат дърва, сигналът е достигнал и до чиновниците на " Озеленяване ", откъдето са основали организация за осъществяване на инспекция по сигнала, информирайки по надлежния ред и полицията.

На място се оказва, че дървата ги няма, т. е сигналът за кражба се удостоверява. Когато излиза наяве, че те са взети и преотстъпени на разположение от селото от кмета Крумов, от общинския отдел сформират констативен протокол, и са безапелационни, че кметът Крумов е нарушил въведени правила, а точно.:

при разчистване на деретата на реките на територията на община Благоевград за добитите дърва се осведоми отдел " Озеленяване ", които ги прибират в склад и по-късно по авансово подадени от кметовете на обитаеми места описи дървата се раздават.

В случая кметът е взел еднолично решение, с което е погазил одобрени общински практики, споделят от администрацията., откъдето подозират, че това е метод за " пазаруване на гласове "

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР