От отбора на Ферари подчертаха, че осигуряването на максимална надеждност

...
От отбора на Ферари подчертаха, че осигуряването на максимална надеждност
Коментари Харесай

Тежки решения във Ферари преди старта в Баку

От тима на Ферари подчертаха, че обезпечаването на оптималната надеждност на мотора в колите на Себастиан Фетел и Шарл Льоклер ще бъде приоритет №1 преди Гран При на Азербайджан, което ще се организира този уикенд.

Предвид характерностите на уличното трасе в Баку още веднъж всички чакат от „ скудерията” да бъде водещата мощ поради преимуществото на отбора във връзка с най-високата скорост в предходните два старта (Бахрейн и Китай). Въпреки този факт до този миг „ черните кончета” имаха да се оправят с проблеми в мотора, които им попречиха да употребяват в най-пълна степен неговата мощ.

„ Като се имат поради първите 3 надпревари от календара, то те несъмнено не се развиха по метода, по който искахме. Предстоящото в Азербайджан е следващ значим стадий за нас”, съобщи шефът на Ферари Матия Биното. „ Подготвихме се за него доста добре, анализирахме всички данни, които събрахме до този миг. Проверихме в кои области можем да претърпим усъвършенстване и поработихме върху адаптирането на настройките, които ще употребяват колите, също и тези на мотора, според трасето.”

„ Всъщност пистата в Баку има много дълга права (2,2 км – б.р.), която слага специфични условия пред мотора – както към сегмента с вътрешно горене, по този начин и към хибридните детайли.”

Според водещия водач на Ферари Себастиан Фетел това не е единственото значимо решение, което би трябвало да се вземе. В момента „ скудерията” преценя дали да усъвършенства оптималната скорост на колите си с повече прилепяне или да акцентира върху слабостите си в завоите. „ Голямото предизвикателство е да намерим точното равнище на крилата, с цел да имаме задоволително сцепление в бавните завои, само че и също по този начин да бъдем задоволително бързи в вършиме, където ще прекараме множеството време, натискайки педала за газта докрай”, разяснява четирикратният международен първенец. „ Това не е елементарен компромис”, добави Фетел.

Проследете целия завладяващ уикенд към Гран При на Азербайджан, 4-и кръг през сезона във Ф1, посредством директните излъчвания на DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. Квалификацията в събота, 27-и април, започва в 16 часа българско време, а надпреварата е ден по-късно, точно на Великден, от 15,10 часа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР