От основаването на Apple през 1976 г., компютърният гений Стив

...
От основаването на Apple през 1976 г., компютърният гений Стив
Коментари Харесай

Един въпрос, който промени съдбата на Стив Джобс

От основаването на Apple през 1976 година, компютърният талант Стив Джобс практичестки отдавал всичкото си време на обичаната си работа. Той участвал на всяко съвещания и единствено един път пропуснал значима бизнес среща. Как толкоз лоялен и виновен човек жертвал срещата за нещо друго?

Всичко е просто: Джобс пропуснал работната оперативка, поради първа среща с чаровно момиче, което след това станало негова жена.

Веднъж Стив отишъл в университета да показа един отчет. В аудиторията тогава седяла неговата бъдеща брачна половинка, която се казвала Лоурън Пауъл. Девойката се харесала на Стив и той решил да се запознае с нея след речта си. Двамата си разменили телефонните номера.

Стив не чакал дълго и още същия ден репил да предложения момичето на обяд. Но, както постоянно става, имало едно затруднение – планувана делова среща.

Сядайки в колата, Стив си задал доста значим въпрос: „ Какво щях да направя, в случай че това бе последният ден в живота ми? “ След недълги размишления той бързо се върнал в университета, намерил Лоурън и я взел със себе си. От този миг те повече не се разделили.

Разберете, че нищо не е постоянно –  това е мъдростта. И в случай че човек го разбере, в душата мигновено се разгорява пристрастеност, в нея се появява храброст да се отдаде на риска и напълно да се потопи в играта, която назоваваме живот.

Задавайте си този въпрос по-често. Той ще ви помогне да се концентрирайте върху основното и значимото. Направете го, до момента в който не е късно!

Какво бихте създали в този момент, в случай че това беше последният ден в живота ви?

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР