От оскъдните данни, предоставени от МВР е известно, че още

...
От оскъдните данни, предоставени от МВР е известно, че още
Коментари Харесай

Ъндърграундът Се Тресе! Ето Защо Убиха Легендарния Поморийски Джамбазин Перо!

От оскъдните данни, предоставени от Министерство на вътрешните работи е известно, че още преди седмица майката на Перо е подала сигнал за изгубването му. Според думите на родителката, нейния наследник отпрашил на противозаконен лов за глигани в Странджа планина и повече не се върнал. 47-годишния автокрадец е забелязан за последно във вторник следобяд в региона на известното заведение „ Скандал “ в Поморие. Според разказите на очевидци от приятелския кръг на Стаматов, той им се оплакал че е бил наблюдаван от черен автомобил „ Опел “със софийска регистрация. Возилото се търси от полицията. Напълно допустимо е обаче тази диря да се окаже подправена, позволяват от Министерство на вътрешните работи.

Според мълвата в морския ъндърграунд, Пламен Стаматов – Перо, който краде коли от средата на 90-те години на предишния век и дълго време се ползваше с поддръжката на локалния крими престиж Янко Гюров – Поморийския, е бил част от незаконна тайфа за обири на багери, камиони, трактори и други строителни и аграрни машини. Разказват, че през последната година Перо работил взаимно с костинбродската група на Борислав Ламбев и Делислав Кючека. Бандата, за която е обществена загадка, че гравитира към търсения от Министерство на вътрешните работи за серия поръчкови убийства Йосиф Йосифов – Костинбродския, бе разрушена единствено преди месец при спецакция на ГДБОП.

Тогава, на 14 юни, десетки антимафиоти щурмуваха хранилище в Костинброд и откриха одеве отмъкнат камион, както и разфасовани багери и трактори, оповестени за откраднати в София през последните 2-3 месеца. Криминалистите настояват, че групата на Кючека и Ламбев отмъква главно тежкотоварни возила, които разфасова и продава на части на черния пазар. Бандата е обвинена, че стои зад обири на строителни и аграрни машини на обща пазарна стойност близо 1 милион лв..

Повечето от арестуваните автоапаши от бандата на Ламбев и Кючека към момента са в ареста. При акцията против групата от Костинброд Пламен Стаматов – Перо не е бил измежду задържаните, по това време той е бил в родния си град Поморие. Представител на бургаския ъндъграунд разяснява, че версията, която се популяризира на улицата за убийството на Перо, е обвързвана точно с арестите на Борислав Ламбев и Делислав Кючека.

„ Всички приказват, че Перо е гръмнат от хората на Йоско Костинбродския, имал съществени търкания с някогашните си ортаци “. В Поморие описват, че Пламен Стаматов – Перо се изнесъл от града преди 4-5 години и живеел в Испания, като се прибирал на морето единствено през лятото. В ъндърграунда обаче настояват друго – че Стаматов вършеел през зимните месеци в София и когато осъществил няколко удара с обири на камиони и трактори, отпрашвал към Испания. 47-годишния Пламен Стаматов е измежду пионерите в кражбите на коли в Бургас и района. В средата на 90-те на предишния век той бе стрелян от мутри от СИК, откакто отмъкна лимузина на дамата на Стоил Славов – Телето. Преди десетина години Перо похити и бронирано „ Ауди “ на починалия към този момент съветски баровец Денис Ершов и тогава се покри за няколко месеца, до момента в който напрежението утихне. Перо е арестуван неведнъж от Министерство на вътрешните работи, само че не е лежал в никакъв случай в пандиза с ефикасна присъда.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР