От осемте депутати, които ще представят област Русе в 48-ото

...
От осемте депутати, които ще представят област Русе в 48-ото
Коментари Харесай

Депутатите от Русе: само трима са без парламентарен опит

От осемте депутати, които ще показват област Русе в 48-ото Народно заседание, петима са с парламентарен опит, а останалите трима ще бъдат народни представители за първи път.

От коалиция ГЕРБ-СДС това са Десислава Атанасова и Драгомир Драганов.

Атанасова е правист. Депутат е в седем Народното събрание и някогашен министър на опазването на здравето. В 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно заседание е ръководител на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

64-годишният Драгомир Драганов е регионален ръководител на Съюз на демократичните сили в Русе. Той е предприемач и някогашен кмет на общините Две могили и Бяла. За първи път ще бъде народен представител, откакто с 1121 преференции се изкачи от пето до второ място в листата на обединението.

Адвокат Рена Стефанова и 43-годишният икономист Димитър Недялков ще показват Русе в Народното събрание от " Продължаваме Промяната ". И двамата са били депутати в предходния парламент.

Недялков бе трети в листата, само че влиза в Народното събрание, откакто лидерът Николай Събев се отхвърли от депутатското място.

От партия " Възраждане " област Русе ще бъде показана в Народното събрание от 43-годишния Златан Златанов. Той е юрист и за първи път ще бъде депутат.

47-годишният Иван Иванов влиза в Народното събрание от " Българска социалистическа партия за България ". Той е историк и правист, някогашен министър на земеделието в държавното управление с министър председател Кирил Петков. Депутат е в шест Народното събрание .

Ализан Яхова е депутатът от Движение за права и свободи в Русенско. Тя е икономист и някогашен шеф на Държавния фонд " Земеделие ". Била е народен представител в 47-ото Народно заседание.

38-годишният Иван Белчев ще бъде представителят от Русе на " Демократична България - обединяване " в Народното събрание. Той е IT експерт и екоактивист. Белчев ще бъде за първи път депутат , откакто с 409 преференции се изкачи от четвърто до второ място в листата, а лидерът Надежда Йорданова избра да влезе в Народното събрание от София.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР