От оригиналните седем чудеса на света все още съществува само

...
От оригиналните седем чудеса на света все още съществува само
Коментари Харесай

Седемте чудеса на света, които да посетите през 2023 г

От истинските седем чудеса на света към момента съществува единствено едно - Големите пирамиди в Гиза. Висящите градини във Вавилон, Александрийският фар, храмът на Артемида, Родоският исполин, статуята на Зевс в Олимпия и мавзолеят в Халикарнас са избледнели в прахта и загатна. Вместо това вижте седем нови чудеса. Те са Акрополите на нашето време, Стоунхендж на днешния ден. Това значи също, че те могат да бъдат видени от първо лице. Така и би трябвало. Защото същинската магия на чудото не е в самото нещо, а в това, че колкото повече търсиш знамение в света, толкоз повече чудото на света става част от теб.

Мон Сен Мишел

 width=

Преди 1000 години, през 1023 година, стартира градежът на това удивително бенедиктинско абатство в готически жанр, известно в целия феодален свят като " Чудото на Запада ".

Лесно е да се разбере за какво. Извисявайки се на върха на скалисто нагорнище, на половин миля от морето, в средата на залива Мон-Сен-Мишел, той наподобява като нещо, което е сънувано в приказка. Заливът е ситуиран на границата сред Нормандия и Бретан и е дом на най-големия прилив в Европа, който напролет доближава близо 50 фута. По време на отлив до абатството може да се стигне необут, като се прекосят обширните пясъчни равнини, които го заобикалят. По време на прилив тя като че ли се носи в морето като океански мираж.

Завършването му лишава 500 години и притегля поклонници от целия свят. Макар че самото абатство е архитектурно знамение, комбинацията от море и камък го отличава. Може би на никое място другаде в Европа естетическият искра на архитектурата не се добавя по този начин съблазнително от естествения свят.

2. Ледник Перито Морено, Аржентина

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР