От организацията „Коалиция за епидемична подготовка и иновации (КЕПИ) смятат,

...
От организацията „Коалиция за епидемична подготовка и иновации (КЕПИ) смятат,
Коментари Харесай

Reuters: Разработването на ваксина за коронавируса ще струва 2 млрд. долара

От организацията „ Коалиция за епидемиологична подготовка и нововъведения " (КЕПИ) считат, че за създаването на ваксина срещу новия ковид ще са нужни към 2 милиарда $, предава Reuters.

Те описаха епидемията като „ невиждана опасност във връзка с световното си въздействие " и подчертаха, че ограниченията за ограничението на епидемията ще оказват помощ за решаването на казуса, само че създаването на ваксина е основно за преодоляването й.

„ Ясно е, че ограниченията за ограничението на COVID-19 могат единствено да забавят разпространяването на вируса, който в този момент влиза във фаза, в която се трансформира в невиждана опасност във връзка с световното си влияние ", съобщи генералният шеф на КЕПИ Ричард Хатчет.

„ От главно значение е ние да влагаме в създаването на ваксина, която ще защищити хората от болестта ", сподели той.

От КЕПИ оповестиха при започване на епидемията през януари, че ще бъдат вложени 100 млн. $ в програмата по създаването на имунизацията, с цел да може тестванията за нея да стартират в границите на четири месеца.

Но на 6 март те към този момент настояват, че тези пари са свършили и има потребност от в допълнение финансиране.

„ Без спомагателни финансови средства стратегиите за ваксина няма да могат да прогресират и тя няма да бъде основана ", сподели още Хатчет. В същия ден английското държавно управление съобщи, че ще отдели 26 млн. $, предопределени за организацията, откакто по-рано те подариха 30 млн. и също така приканиха и други страни да подкрепят КЕПИ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР