„От опита, който имам натрупан досега – в един скандал

...
„От опита, който имам натрупан досега – в един скандал
Коментари Харесай

Емилиян Гебрев: Шпионският скандал е свързан с опита за моето убийство


„ От опита, който имам насъбран до момента – в един скандал с присъединяване на страната, печеливши страни няма. С изявлението на зам.-главния прокурор Иван Гешев в сряда излязоха нови обстоятелства към опита за моето ликвидиране, това на сина ми и на мои сътрудници “, заяви оръжейният търговец Емилиян Гебрев пред bTV.

„ От изявлението на зам.-главния прокурор Гешев изскочиха нови доказателства, свързани с опита за моето ликвидиране, на моя наследник и на моя сътрудник. В какво се състои в това нещо – тъкмо по думите на Гешев през месеците януари – февруари 2015 година било реализирана договореност български сдружения, включително и "Дунарит " по никакъв метод да не попаднат в български ръце. Това за мен е водещо, тъй като то трансформира и дава друга тенденция на следствието. Споменятият интервал изцяло съответствува с времето, в което аз заявих интереса си за законно придобиване на Дунарит със заплащането и нарастването на капитала му посредством моето сдружение ЕМКО. И в края на април 2015 година бе осъществено покушението против мен, моят наследник и моят шеф във компанията. Както е открито от прокуратурата, това време съответствува изцяло с опита за моето нападение и съществуването на представители от непознати страни в непосредствена непосредственост до нас “, добави Гебрев.

„ За мен е водещо тематиката, че предприятията не трябвало да попадат в български ръце. Прокуратурата разказва друга скица. Но аз какъв съм – ЕМКО е българска компания и част от националната сигурност на страната, ЕМКО държи акциите на Дунарит. Срещу нас в последните четири години се изправиха две непознати компании, които заведоха правосъдни каузи по придобиването на Дунарит от една българска компания. Това е в цялостно несъгласие на казаното от Гешев “, посочи Гебрев.

Шпионският скандал да форсира следствието на опитите за ликвидиране, надява се Гебрев. „ И да се откри чии са тези компании, които желаят да придобият Дунарит, кой стои зад тях, кой ги поддържа? Има компании, които са от 2017 година и не вземат участие в правния мир, само че тази компания интензивно съди мен и ръководеното от мен сдружение. След като самият зам.-главен прокурор сподели тези думи, прокуратурата би трябвало да работи по този проблем “, добави оръжейният търговец.

„ От една година съм подал на Цацаров сигнал да възобнови следствието за опитите за убийства – моето, на сина ми и на сътрудника ми, и колкото и необичайно да е, нямам отговор. Вчера много ясно и тъкмо споделих, че с тези хора – Решетников, Малофеев, Малинов и до ден сегашен не съм ги виждал, нито съм ги срещал, нито съм приказвал, нито пък някой ме е представял или употребявал по отношение на тях. Аз с Цветан Василев нямам каквито и да било връзки, както и с КТБ, по този начин и с нейния някогашен мажоритарен притежател “, съобщи Гебрев.

На въпрос за какво проверяващите вършат връзка сред Василев и Гебрев, оръжейният търговец съобщи, че познава Василев, тъй като високопоставени хора от държавното управление са имали общи планове с него. „ Всички му се кланяха “, посочи Гебрев.

„ През целия си живот съм се виждал не повече от 4-5 пъти, като сумарното време на срещите ни е било не повече от 10 минути, в които най-дългият диалог беше за придобиването на ВМЗ Сопот “, добави Гебрев.

Гебрев заяви, че оръжейният цех Дунарит и все още е благосъстоятелност на ЕМКО, - това са данните, записани в Търговския указател. „ Само преди известно време в Търговския указател дефинитивно беше записано, че аз, дружно с моята компания ЕМКО, сме краен притежател на Дунарит. Преди 20 дни съдът излезе с ясно и тъкмо решение и напътствие към Търговския указател да впише нарастването на капитала – колкото и да е необичайно, всички периоди регистърът да извърши решението на съда, са изтекли, само че и до през днешния ден нарастването на капитала не е вписано в регистъра – значи в тази ситуация Търговският указател е над съда – по какъв начин въобще е допустимо това? “, добави притежателят на ЕМКО.

Според Гебрев повода вписването да не е осъществено и към този миг е, че избрани хора и компании имат своята мощ и своите благоприятни условия да стопират работата на Търговския указател, заяви Гебрев. „ Решението на съда е дефинитивно, самият Търговски указател е качил на уеб страницата решението на съда за регистриране на нарастването на капитала, само че регистърът не желае да извърши това правосъдно решение. Аз съм изкупил всички акции на това сдружение и нарастването на капитала не трансформира моята благосъстоятелност “, посочи оръжейният търговец.

„ Категорично не съм взел участие в никакъв шпионаж – какъв ми е смисълът да вземам участие в шпионаж? Аз съм бизнесмен и управлявам сполучливи предприятия, какъв е смисълът да върша каквото и да е? “, възмути се Гебрев.

Дунарит няма никаква връзка с Цветан Василев, „ единствено заболели мозъци могат да повтарят това непрестанно “, приключи търговецът.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР