От опит всеки знае, че мазните петна са най-упорити за

...
От опит всеки знае, че мазните петна са най-упорити за
Коментари Харесай

Как да премахнем мазни петна от дрехите си

От опит всеки знае, че мазните петна са най-упорити за унищожаване, без значение дали по мебелите вкъщи или по облеклата ни. Но се случва до момента в който ядем или готвим без да желаеме да сме се опръскали или накапали с лой. В такива обстановки би трябвало да имаме поради, че мазнината може елементарно да проникне надълбоко в тъканите на дрехата и е добре да противодействаме бързо.
 Как най-ефективно да почистим мазните петна в кухнята
Как най-ефективно да почистим мазните петна в кухнята

Да върнем блясъка на повърхностите вкъщи

За да я опазим, е ненужно да разчитаме, че просто едно изпиране, по нормалната процедура ще е задоволително. Независимо дали в пералнята или на ръка, то надали ще разгради и отстрани дейно мазното леке. Освен това топлата вода и сушенето само могат да създадат петното по-упорито.

Вместо това можем да се оправим елементарно и дейно в тази обстановка, в случай че имаме бебешка пудра. Тъй като е на основата на талк или царевично нишесте, тя има абсорбиращи свойства. И точно те са изключително потребни, когато се постанова да се отървем от мазни петна. А процесът е доста елементарен.
 Снимка 668919

Първо попиваме петното с забрадка или хартия, с цел да отстраним колкото се може повече от мазнината. Правим го деликатно, с цел да избегнем спомагателното ѝ нахлуване в тъканта на дрехата. След това към този момент взимаме бебешката пудра и поръсваме от нея без да щадим количеството, като покриваме добре цялото леке. Оставяме да престои за най-малко 30 минути.

После със остаряла четка за зъби деликатно отстраняваме бебешката пудра. Тогава ще видим, че пудрата леко се е обезцветила - това е знак, че абсорбирането на мазнината е било дейно. След като сме изчеткали допустимо най-вече от пудрата, е време да изперем дрехата в хладка вода съгласно инструкциите на етикета. При един постоянен цикъл на пране ще останем прелестно сюрпризирани, че петното е доста намаляло или изцяло изчезнало.
 Сода за самун в прането - по какъв начин и защо да я използваме
Сода за самун в прането - по какъв начин и защо да я използваме

Отново правилен асистент

Макар и доста семпъл продукт, бебешката пудра се оправя сносно с мазни петна, до момента в който в това време е щадяща към тъканите. За разлика от някои нападателни химикали, които могат да обезцветят и съсипят дрехите ни, пудрата е по-деликатната алтернатива, което я прави подобаваща за потребление върху множеството типове материи, написа House Digest.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР