От оперативното командване на Донецката народна република съобщиха за нова

...
От оперативното командване на Донецката народна република съобщиха за нова
Коментари Харесай

Пак война в Донбас! Кръвопролитни сражения край Горловка

От оперативното командване на Донецката национална република оповестиха за нова офанзива на украинските сили за сигурност по позиции на самопровъзгласилата се република в региона на Горловка, оповестяват международните медии.

По данни на Едуард Басурин, представител от командването, Горловка и покрайнините й са подложени на масиран обстрел от ранно утро. Към региона са изстреляни 11 броя 122-милиметрови снаряда и над 55 броя 120-милиметрови мини.

Под обстрел са попаднали частни домове и учебни заведения.


От думите на Басурин излиза наяве още, че атакуващите са дали към 10 души жертви, изгубили са един танк и бойна машина на пехотата.

По-рано бе обявено, че представители на силите за сигурност са подхванали опит за нахлуване, вследствие на което е умрял един опълченец и петима силоваци. Пострадали са четирима мирни поданици, а трима опълченци са били пленени.

Оперативното командване на републиката изцяло управлява обстановката, прецизира Басурин. „ Готови сме на всякакво развиване на обстановката. Подготвили сме доста неприятни изненади за врага си”, прибавя той.

В мрежата се завъртя фотография и на един от украинските силоваци, премахнати тази заран. Обръща се внимание на наличието на джобовете му и по-специално на емблемата " Крим - Свята Русия " и татуировката под формата на тризъбец на гърдите.



Вероятно бандитите са възнамерявали да употребяват нашивката с православния кръст за провокации.

Контролираният от ДНР украински град Горловка е ситуиран на 40 км. северно от Донецк. Населеният пункт постоянно е подлаган на обстрел. В града живеят към 250 000 души. В него са ситуирани машиностроителен цех и химическия цех „ Стирол ", който спря работа след началото на бойните дейности в Донбас.

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР