От октомври до днес у нас са издадени над 1,6

...
От октомври до днес у нас са издадени над 1,6
Коментари Харесай

466 363 медицински бележки са издадени за по-малко от месец: Колко са платили родителите?

От октомври до през днешния ден у нас са издадени над 1,6 милиона електронни медицински бележки . Само от началото на януари до момента издадените документи са 466 363.

Лекарите повдигат въпроси по какъв начин ще се съхранява „ сензитивната “ информация за здравословното положение на ученика и кой ще има достъп до нея

Колко пари са коствали на родителите?

Ако допуснем, че персоналните лекари взимат оптимално ниска такса от 2 лв. - за януари сумата е над 930 000 лв..

Илия Илиев заплаща 2 лв. за записка, само че не счита, че в случай че тя бъде сменена с амбулаторен лист ще има основна разлика.

В областите с висока заболеваемост от грип евентуално ще има отдалечено образование, разгласи здравният министър

„ За мен няма разлика стига отсъствията да се броят извинени, в този момент е много комфортно, когато бележката отива непосредствено в учебно заведение “, споделя той.

Личният доктор доктор Методиева предлага правилник какъв брой да коства една записка, с цел да няма спекулации с цената. По думите ѝ естествена цена е от 2 до 5 лв..

Ще отиде ли здравната записка за учениците в историята?

Тази концепция заяви в предаването „ Защо, господин министър? “ проф. Христо Хинков. Той обясни, че когато се прави обзор от доктор постоянно се издава амбулаторен лист и точно той би трябвало да бъде признат от образователното заведение:

„ Имаме кардиналното утвърждение на този акт от БЛС, чакаме това да се завърши в най-скоро време, тъй че здравната записка да отпадне изобщо “, сподели проф. Хинков.

Средно дневно лекарите и други медицински лица издават по 20 000 е-бележки

От лекарския съюз възразиха: „ Разговори сред Съсловната организация и Министерство на здравеопазването по тази тематика не са водени и Български лекарски съюз не е давал кардиналното си единодушие “, споделиха оттова.

А от просветителното министерство оповестиха, че са научили за концепцията от медиите и образуват мждуведомствена група.

Над 7000 родители се подписаха в онлайн петиция за смяна в разпоредбите

„ Как ще се придвижи тази информация в амбулаторните карти още повече, тъй че тя да бъде предпазена “, сподели просветителният министър Галин Цоков.

Ако след разискванията бележките отпаднат като документ, ще са нужни и промени в наредби, прецизираха още от просветителното министерство.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР