От около месец Пелов е на територията на Ботевград. Пелов

...
От около месец Пелов е на територията на Ботевград. Пелов
Коментари Харесай

МВР: От около месец Владимир Пелов е бил на територията на Ботевград

" От към месец Пелов е на територията на Ботевград. Пелов беше с изменена осанка. Получавали сме по 5-10 сигнала дневно, всички тези сигнали бяха тествани. " Това сподели на ексклузивен брифинг шефът на ОДМВР – София. ст. комисар Георги Георгиев.
На мястото на закононарушението са открити 7 гилзи и три револвера - един в тревната повърхност, един на земята до натрупа и един в чантичка на кръста на Владимир Пелов, посочи добави окръжният прокурор Наталия Николова.
Тя удостовери, че убитият изрично е Владимир Пелов. Това е потвърдено с дактилоскопска експертиза. Разпитани са околните му, както и други 7 очевидци. Назначена е дактилоскопска и съдебно-медицинска експертиза. Образувано е досъдебно произвеждане. Пелов е бил прострелян в долната част на лицето и в десния крайник.
Според прокуратурата главната версия за убийството са неуредени финансови връзки сред двамата. Двамата са другари в предишното имали са общ бизнес. Няма оперативни данни да е намесена жена. Ако знаехме къде се намира щяхме да го заловим, добави ст. комисар Григоров.
Пелов е имал е брада, която до в този момент не е носил, беше със суитчер и над него шапка. Външно изглеждаше напълно друго. Няма по какъв начин да получим информация в какъв външен тип наподобява, сподели още окръжният прокурор Наталия Николова.
Раненият Марио Панчев е в доста тежко положение в Пирогов и не може да бъде разпитан.
Припомняме, че когато избяга от пандиза преди два месеца, Пелов излежаваше 30-годишна присъда. Той е добре прочут в Ботевград, където преди две години убива двама мъже от ромски генезис, а преди 7 години прави въоръжен обир на златарско ателие в Ботевград и убива притежателите, а при бягството взема за заложници семейство с дете.
" Останах учуден, че е допустимо търсен даже в интернационален мащаб човек да се разхожда умерено в родния си град. Явно има някакво по-странно мислене ", разяснява кметът на Ботевград Иван Гавалюгов. По думите му, съгласно това, което се говорело в града, Марио Панчев бил много непосредствен " прочут, другар, съидейник " на Пелов и го смятал даже за модел за подражателство. Панчев евентуално се занимавал с лихварство. Гавалюгов напомни и, че преди години, в края на 90-те години на XX век, Панчев бил прострелян " при несъзнателно боравене с оръжие " в апартамент на Пелов. Кметът добави, че стрелбата е станала наоколо до историческия музей, където има най-малко 7-8 камери.
Оказа се и, че Панчев е бил главен очевидец против Пелов по делото за убийството на братята от ромски генезис Цветан и Марко през 2016 година. Двамата са убити от Пелов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР