От около 300 милиона лева, които ще търсим за заплати

...
От около 300 милиона лева, които ще търсим за заплати
Коментари Харесай

Синдикатите спират с протестите засега: Депутатите се съгласили с над 2/3 от исканията им

От към 300 милиона лв., които ще търсим за заплати за недофинансирани браншове, получихме единодушие от множеството парламентарни групи за 2/3 от нашите претенции. Това разгласи президентът на КНСБ Пламен Димитров след края на срещите на синдикатите с народните представители. 

 

От сряда насам от КТ " Подкрепа " и КНСБ стачкуват пред Народното събрание, с цел да чуят националните избраници за терзанията и проблемите на народа си. 

 

" Сега ще забележим дали ще бъдат импортирани от депутатите. Дали са единодушие за над 200 млн.лв., по мои калкулации ", добави Димитров и акцентира:  " Това е рационално, дори минималистично искане, имайки се поради инфлацията ".

 

Протестите на синдикатите " ще продължат според от това по какъв начин вървят диалозите на експертно равнище ". " От понеделник се разбрахме да седнем с съответните специалисти на партиите и да напишем съответните оферти, да забележим кое ще бъде припознато в елементи. В взаимозависимост от това, ще преценим дали ще продължим с митингите в средата на идната седмица ", изясни президентът на КНСБ.

 

" От години имаме общи позиции със синдикатите по трудови въпроси, социална политика. Имаме цялостно припокриване ", съобщи пред публицисти водачът на социалистите Корнелия Нинова. 

 

Тази заран Българска социалистическа партия към този момент е внесла някои от предложенията на синдикатите за разглеждане преди финалното приемане на бюджета на второ четене.

 

Сред тях: повдигане на заплатите в Националния застрахователен институт. " Предложенията са обективни. Касаят приходи на хора. И то приходи, които сега не могат да разрешат на тези хора да живеят обикновено. Заплати от 800, 900 лева, тежки материлани условия, в които работят държавни чиновници. Претенцията на синдикатите е за 285 милиона лв.: безусловно постижима и естествена.Битката ни за минималната работна заплата е обща. Внесли сме тя да стане 50% от междинната от 1 юли и майчинството да бъде обвързано с това ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР