От около 300 милиона лева, които ще търсим за заплати

...
От около 300 милиона лева, които ще търсим за заплати
Коментари Харесай

Синдикатите спират с протестите ... засега: Депутатите се съгласили с над 65% от исканията им

От към 300 милиона лв., които ще търсим за заплати за недофинансирани браншове, получихме единодушие от множеството парламентарни групи за 2/3 от нашите претенции. Това разгласи президентът на КНСБ след края на срещите на синдикатите с народните представители. 

От сряда насам от КТ " Подкрепа " и КНСБ стачкуват пред Народното събрание, с цел да чуят националните избраници за терзанията и проблемите на народа си. 

" Сега ще забележим дали ще бъдат импортирани от депутатите. Дали са единодушие за над 200 млн.лв., по мои калкулации ", добави Димитров и акцентира:  " Това е рационално, дори минималистично искане, имайки се поради инфлацията ".

Протестите на синдикатите " ще продължат според от това по какъв начин вървят диалозите на експертно равнище ". " От понеделник се разбрахме да седнем с съответните специалисти на партиите и да напишем съответните оферти, да забележим кое ще бъде припознато в елементи. В взаимозависимост от това, ще преценим дали ще продължим с митингите в средата на идната седмица ", изясни президентът на КНСБ.

" От години имаме общи позиции със синдикатите по трудови въпроси, социална политика. Имаме цялостно припокриване ", съобщи пред публицисти водачът на социалистите. 

Тази заран Българска социалистическа партия към този момент е внесла някои от предложенията на синдикатите за разглеждане преди финалното приемане на бюджета на второ четене. Сред тях: повдигане на заплатите в Националния застрахователен институт. " Предложенията са обективни. Касаят приходи на хора. И то приходи, които сега не могат да разрешат на тези хора да живеят обикновено. Заплати от 800, 900 лева, тежки материлани условия, в които работят държавни чиновници. Претенцията на синдикатите е за 285 милиона лв.: безусловно постижима и естествена.Битката ни за минималната работна заплата е обща. Внесли сме тя да стане 50% от междинната от 1 юли и майчинството да бъде обвързано с това ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР