От общо 413 проби на коронавируса SARS-CoV-2, които са секвенирани

...
От общо 413 проби на коронавируса SARS-CoV-2, които са секвенирани
Коментари Харесай

Нови данни: Британският коронавирус вече е преобладаващ в България

От общо 413 проби на ковид SARS-CoV-2, които са секвенирани до края на първата седмица на март, 2021 година, 303 са на така наречен английски вариант - В.1.1.7, оповестява Българска национална телевизия. Това значи 73,37%!
Засега не са открити южноафриканския вид - В.1.351, бразилския - Р.1 и нигерийския - В.1.525, само че и секвенираните проби действително са малко. От Европейска комисия към този момент приканиха да се секвенират най-малко 5% от взетите проби, а единствено за последната седмица в България са направени съвсем 79 000 теста и са открити 13 105 случая на COVID-19 т.е. 13 105 позитивни проби!
 Британският вид на ковид се появява все по-често в Гърция Британският вид на ковид се появява все по-често в Гърция
Вариантът на новия ковид, открит за първи път в Обединеното кралство през ноември, наподобява се постанова в Гърция и се трансформира в на...
Британският вид е потвърден в областите Благоевград, Бургас, Варна, В.Търново, Габрово, Добрич, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Пловдив, Сливен, Смолян, София, Хасково, Ямбол. За пробите през последните седмици честотата му се усилва, изключително за област София, Бургас, Кюстендил, Пазарджик, Сливен.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР