От общо 1.2 млрд. лв., предвидени по новата програма Конкуретноспособност,

...
От общо 1.2 млрд. лв., предвидени по новата програма Конкуретноспособност,
Коментари Харесай

Фондът на фондовете отпуска 533 лн. лв. за рисково финансиране на фирми

От общо 1.2 милиарда лева, планувани по новата стратегия " Конкуретноспособност ", 533 млн. лева ще са за рисково финансиране. Това стана ясно на второто от поредицата осведомителни събития на Фонда на фондовете, с които той среща заинтригуваните страни с методите за даване на поддръжка и плануваните принадлежности по програмата, съобщиха от фонда. 

На 16 февруари 2023 година Фондът на фондовете подписа съглашение за ръководство на тези средства с Управляващия орган на програмата - Главна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспосбност “ на Министерството на нововъведенията и растежа

От фонда обясниха, че забележителна част от ресурса ще бъде за поддръжка на предприятия от по-слабо развитите райони на страната, отвън Югозападния регион. Очаква се в къс период да стартира провеждането на пазарни съвещания под формата на срещи с разнообразни заинтригувани страни. Целта на срещите е приемане на противоположна връзка от пазара за структурата на инструментите, ориентирани към поддръжка на предприятията за резистентен напредък, превъзмогване на пазарни провокации, сполучливо осъществяване на нови бизнес хрумвания, основаване на работни места, поддръжка за софтуерно предприемачество и улеснение достъпа до рисково финансиране. Подкрепата за предприятията по този финансов инструмент ще доближи над 200 млн. лева, прибавиха от Фонда на фондовете.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР