От Община Борован обявиха мерките за предпазване от пожари в

...
От Община Борован обявиха мерките за предпазване от пожари в
Коментари Харесай

Обявиха мерките по време на пожароопасния сезон в община Берковица

От Община Борован оповестиха ограниченията за предотвратяване от пожари в пожароопасния сезон до 31 октомври. Вижте какво гласи заповедта на локалната администрация:
1. Обявявам интервалът от 01.04.2021r. до 31.10.2021r. за пожароопасен сезон в горските територии на Община Борован.
2. Пo време на пожароопасния сезон строго се не разрешава паленето на открит огън и изтърпяването на огневи работи на разстояние, по малко от 100 м. от границите на горските територии.
3. Изхвърлянето на горимите боклуци да става единствено на избраните за задачата места - контейнери за боклук.
4. Кметовете на кметствата Малорад, Добролево, Сираково и Нивянин, ръководителите на ведомства и частните притежатели на горски територии да основат нужната организация за обезпечаване на пожарна сигурност в тях, както и неотложно да оповестяват популацията при пораждане на горски пожар.
5. Кметовете на кметствата от Община Борован да ревизират от време на време противопожарните хидранти.
6. Ръководителите на аграрни кооперация, арендатори и ползватели на земи наоколо до горски територии да поддържат в техническа редовност и подготвеност пожарогасителните уреди и устройства и при положение на пожар да се включат в гасенето
7. Собствениците на линейни обекти, както и на уреди, преминаващи или попадащи в горски територии, са длъжни за лична сметка:
- да ги поддържат целогодишно в пожаробезопасно положение, както и да ги почистват от време на време от дървета, шубраци, сухи треви и други горими материали.
- да кастрят клоните на дърветата, в непосредствена непосредственост до обекта или оборудванията.
- да дефинират пожароопасните места като ги обозначат и обезопасят.
8. Собствениците и ползвателите на горски територии са длъжни да възнамеряват и извършат нужните ограничения за отбрана на горските територии от пожари, както и да вземат участие в гасенето им в горските територии съгласно опциите си.
При поискване от органите на ПБЗН и в тяхна помощ да дават лични избавителни, пожарогасителни, съобщителни, транспортни и други наличи средства, належащо за бързото очистване на пожара.
9. Собствениците или ползватели на здания и постройки в горски територии да обезпечат и поддържат минерализована линия с ширина не по малко от 3 /три/ метра, която отделя парцелите им от горските територии.
10. Физическите лица, преминаващи или пребиваващи в горските територии, са длъжни да съблюдават разпоредбите за пожарна сигурност в тях.
11. Председателите на ловно-рибарски дружинки би трябвало да инструктират членовете си за разпоредбите за пожарна сигурност в горските територии.
12. Кметовете на кметства от Община Борован да провеждат денонощна телефонна връзка с органите по пожарна сигурност и отбрана на популацията, по места, за навреме информиране при положение на пожар.
13. Лицата, забелязали пожар в горските територии, неотложно да подават сигнал на телефон 112.
14. При пораждане на пожар в горските територии на Община Борован, неотложно да бъде предоставяна информация на денонощен действен дежурен по съвет в Община Борован.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР