От Община Благоевград отричат да е упражнявано физическо насилие върху

...
От Община Благоевград отричат да е упражнявано физическо насилие върху
Коментари Харесай

Община Благоевград отрича за насилие в социален дом

От Община Благоевград отхвърлят да е упражнявано физическо принуждение върху консуматор на обществена услуга дома за пълнолетни лица с деменция в в село Падеш.

Днес от общината дадоха брифинг във връзка сигнал на близки на жена, настанена в дом " Св. Мина ", че е със синини по лицето в резултат на принуждение.

От локалната администрация обаче са безапелационни, че на този стадий няма никакво удостоверение за нанесено физическо принуждение върху дамата, която е била настанена в неврологичното поделение в МБАЛ-Благоевград. Лекуващият й доктор там - доктор Георгиева, е съобщила, че общото положение на потърпевша е устойчиво и няма данни за физическо принуждение. В същия ден е била издадена заповед неврологията в лечебното заведение да се преобразува в Коронавирус поделение, заради което дамата е била преместена в неврологичното поделение на болница " Пулс ". И лекуващият й доктор там - доктор Златкова, е удостоверила, че пациентката е в положително общо положение и върху нея не е упражнявано принуждение. Днес тя е била изписана от болничното заведение.

От общината показват, че са прегледани всички видеозаписи от камерите и не е открито нищо неправилно от страна на личния състав.

Причината за синините по думите на медицинските експерти е общото здравословно положение на дамата, което допуска многократни рухвания заради загуба на равновесие. Тя приема кръворазреждащ препарат, който е предизвикал тези кръвонасядания, обясниха още на брифинга.

Паданията са записани от камерите и в случай че се постанова, записите ще бъдат предоставени на съответните институции.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР