От Ню Йорк до Калифорния - в САЩ се проведоха

...
От Ню Йорк до Калифорния - в САЩ се проведоха
Коментари Харесай

Масови шествия в САЩ - в подкрепа на американците от азиатски произход

От Ню Йорк до Калифорния - в Съединени американски щати се организираха всеобщи шествия в поддръжка на американците от азиатски генезис. През миналата година случаите на принуждение против тях са се нараснали доста. Само преди дни, при серия офанзиви против масажни салони, починаха 8 души, като шест от тях са с азиатски корени.

" Не на закононарушенията от ненавист ", " Кажете НЕ на анти-азиатския расистки гнет " - дребна част от плакатите на демонстрацията в Чикаго, Илинойс. Не по-различно изглеждаха и шествията в щата Индиана.

" Всяко принуждение, всяко закононарушение от ненавист, не е против обособена група, раса, вяра, етнос, а против човечеството ", съобщи Рупас Танвала от Индиана.

" Много е значимо да учим децата - от доста ранна възраст, че имаме доста общи неща с тези, които не наподобяват на нас. И да осъзнаем, че би трябвало да спрем да ги учим на ненавист ", счита участник в едно от шествията.

За последните две седмици американците за 2-ри път показват всеобщата си поддръжка за сънародниците си от азиатската общественост. Расизмът и омразата против нея са от години. Като през миналата година казусът ескалира.

През 2020 година закононарушенията от ненавист против азиатско-американската общественост в 16 огромни градове в Съединени американски щати са се нараснали със 149%, спрямо 2019. Данните са на Центъра за проучване на омразата и екстремизма. И една от главните аргументи за това е новият ковид, който за първи път беше регистриран в китайския град Ухан.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР