От няколко месеца в страната тече акция срещу определени от

...
От няколко месеца в страната тече акция срещу определени от
Коментари Харесай

Татяна Дончева за арестите на олигарси: Подхвърлят едни хора като парче месо на изгладнели лъвове

От няколко месеца в страната тече акция против избрани от олигарсите в страната. Това наподобява подозрително, тъй като прокуратурата няма защо да ги търси след толкоз години. Това сподели в ефира на БТВ водачът на "Движение 21 " Татяна Дончева.

Тя се възмути и от това, че на участвалия в приватизацията Николай Банев в този момент се търси наказателна отговорност за това по какъв начин е управлявал предприятията си, вместо страната да провежда прецизен следприватизационен надзор.

"Ние можем да кажем, че процесът на приватизация е бил незаконен и неправдив. Въпросът е за какво не направихме настоящ следприватизационен надзор, с цел да съблюдават (купувачите) избрани параметри. За да кажем 20 година откакто имуществото е изядено, изпито, че това е незаслужено и ще преследваме наказателно ", уточни тя.

Според Дончева задачата на тези процеси е не да се проверява фактически процесът на приватизацията, а да се хвърлят на гладното население няколко такива, които парадират с благосъстоянието си. „ Подхвърлят едни хора като парче месо на изгладнели лъвове и ни споделят, че би трябвало да се задоволим с това ".

„ Критериите за установяване на неколцина обвинени за "организирана незаконна група " са прекомерно занижени и това се прави, с цел да бъде вкарано делото в профилирания углавен съд. Издирвани от България с интернационална заповед за арест пък са упреквани за "пране на пари " не тъй като има доказателства за това, а с цел да не последва отвод на непознатите управляващи да ги върнат “, разяснява още водачът на "Движение 21 ".

"Винаги за "задружната незаконна активност " се е желало да има справедлив принос за крайния резултат и осъзнаване на този принос, в този момент желаят да са повече от трима. В едно семейство - ето ги: мъж, жена и дете ", сподели Дончева, като загатна за случая "Арабаджиеви ", чийто наследник е в ареста от месеци.

"Доказателствата на прокуратурата в доста случаи са извънредно измислени, до степен да се твърди, че би трябвало да носим отговорност за неплатени непознати налози, за неприятно ръководство на предприятия. Прането на пари, което се поставя за тези екстрадиции, които трябват на прокуратурата, нормално е надалеч от всякаква концепция за финансови схеми за прикриване на имущества. Слагат се текстове, които да бъдат интернационални ", добави тя, откакто и нейната подзащитна беше екстрадирана преди време от Франция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР