От няколко месеца, стана година, алармираме, че всяка седмица се

...
От няколко месеца, стана година, алармираме, че всяка седмица се
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Оставиха финансовата ни система в тотален крах

„ От няколко месеца, стана година, сигнализираме, че всяка седмица се теглеше по половин милиард, половин милиард..., с лихви, лихви лихви, все по-високи и по-високи. Миналата седмица изтеглиха 5 милиард на голяма рента. Само преди няколко дни - 200 милиона с голяма рента. Вчера, на 26-ти, интернационалните пазари към този момент не ни и желаят. Нашите, българските банки, държавните скъпи бумаги, в случай, че страната желае 200 милиона, те им дават единствено 150 и то на рента 4,13%, което е пет пъти по-високо, в сравнение с когато ГЕРБ теглеше заеми в коронавирус рецесията. Изводът е безапелационен - повече в България доверие няма ", съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той добави, че като човек с опит и правил доста бюджети, такова знамение не е виждал

„ Лихвите към този момент са милиарди. Какви финансови стратегии?! Гледам - РЗИ стачкуват за пари. Това да влезеш на такива лихви... А желая да ви предупредя, няма едно нещо, което да съм споделил и да не се е случило. Ноември-декември ще влезем в такава дългова серпантина... Това демонстрира цялостен провал на финансовата ни система. Виждате, в пъти паднаха вложенията при Кирил и Асен поради корупцията ", означи още водачът на ГЕРБ.

Борисов добави, че това което са създали Кирил Петков и Асен Василев да купуват танкери с газ, би трябвало да има доста огромна консолидация. Хората обаче не осъзнават, че би трябвало да се работи масирано, дружно. Освен това всички, които са ни вкарали в тази рецесия би трябвало да понесат своята отговорност.

„ В Ямбол, Хасково, Стралджа има бедствено състояние поради незаконните мигранти. Докато Рашков се занимаваше с измислици, мигрантските центрове се препълниха, приказваме за десетки хиляди мигранти. Преди пет години за сходно събитие щеше да има протест. А в този момент се случват още и още кошмарни неща ", акцентира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ разяснява и външната политика, като това да сме в положителни връзки със сеседите си. „ Няма тематика, по която мога да ви приказвам за оптимистичен сюжет. Така че като поемете уговорката, вие ще чуете единствено думата „ Дайте ". Само че при 10% налог и при тази чудовищна инфлация, освен това състояние на интернационалните пазари, този, който поеме отговорността за ръководството, би трябвало да знае, че след два-три месеца, в случай че няма разбирането на народа и поддръжката на политическата класа, декември месец няма да има пари за пенсии ", съобщи Борисов.

Зам.–председателят на ГЕРБ Томислав Дончев и претенденти за народни представители показват през днешния ден пред Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) акценти от проекта на партията за възобновяване и развиване на България. На срещата се разискват икономическата неустойчивост и енергийната рецесия, пред която е изправена страната ни, както и политиките на партията за възстановяване стандарта на живот на българските жители, на бизнес средата и поощряване на вложенията. Лъчезар Борисов, Радомир Чолаков, Десислава Трифонова, Деница Сачева, Александър Иванов и Рая Назарян са представителите на ГЕРБ в диалога.

Пожелавам ви на вас политиците да бъдете обединени, както сме ние, обърна се към ГЕРБ Добри Митев от Българската стопанска камара.

Бизнесът се интересува от цените на силата и газа, инфлацията и не на последно място - вероятностите пред финансовата система.

Приоритет е приемането на България в Организацията за икономическо сътрудничество и раз и Шенген, и предприемане на всички ограничения, с цел да осъществим уговорките за влизане в еврозоната към 1 януари 2024 година

Относно бизнес средата и стопанската система - съществуващият данъчен модел би трябвало да го пазим с всички вероятни средства, акцентира Митев. Според его той е изсветлил стопанската система и е измежду съперниците ни преимущества в Европейски Съюз.

Трябва да бъде усъвършенствана капиталовата среда, да бъдат съкратени регулаторните и бюрократични режими, упорства бизнесът. 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР