От няколко месеца се работи по създаването на законопроект, с

...
От няколко месеца се работи по създаването на законопроект, с
Коментари Харесай

Министър Красимир Каракачанов: Въвеждането на доброволната военна служба трябва да бъде прието след широк обществен дебат

От няколко месеца се работи по основаването на законопроект, с който да се вкара доброволната военна работа и аз считам, че той би трябвало да бъде разискван в професионалните среди, в редовете на армията, измежду хората като вас, които имат вярно схващане за потребностите на защитата, както и в цялото общество. С тези думи министърът на защитата Красимир Каракачанов се обърна към участниците в конференцията на тематика „ Ролята на доброволната работа в армията и службата в запаса и запаса за подсилване защитата и сигурността на страната “, която се организира в град Казанлък, оповестиха от пресцентъра на Министерството и защитата, написа Фокус.

Форумът е проведен от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса (СОСЗР), Военна академия „ Г. С. Раковски “ и Централното военно окръжие. Министър Каракачанов уточни, че въвеждането на доброволната военна работа би трябвало да бъде придружено от избран набор от тласъци, един от които може да бъде прилагане на преимущество при постъпване на работа в държавната администрация и изключително в структурите за сигурност. Той посочи и нуждата от повишение на знанията на младежите за функционалностите и дилемите на армията. „ Ако желаеме да мотивираме младото потомство да служи в армията, ние би трябвало да ги срещнем с нейната историческа заслуга за съществуването на българската страна “, безапелационен беше министър Каракачанов. „ За тази цел би трябвало да бъдат въведени повече часове за военно образование в учебните заведения “, уточни той.

Министър Каракачанов благодари на членовете на запасното воинство за тяхната интензивност при разискването на въпросите, свързани с развиването на въоръжените сили, както и за ролята им при възпитанието на младото потомство. Конференцията, която се организира през днешния ден, предшества откриването на първия Национален събор на запасното воинство, което ще се състои на следващия ден, 15 септември, от 11.00 ч. в местността „ Крънска кория “ край град Казанлък. В проявата ще вземат участие военнослужещите от Специалните сили, които ще показват своите умения при осъществяване на бойни техники.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР