От няколко месеца се говори за нова революция в света

...
От няколко месеца се говори за нова революция в света
Коментари Харесай

Историческо, Цял Свят Зяпна! Най-Накрая Успешно Трансплантираха Човешка Глава! Щастливецът Е

От няколко месеца се приказва за нова гражданска война в света на медицината – трансплантация на глава. Дори се появиха и искащи да се подложат на опита. Руският програмист Валерий Спиридонов, прикрепен към инвалидна количка поради мускулна дистрофия, се съгласи главата му да откри своето ново тяло.

Но в следствие се оказа, че първата по рода си трансплантация няма да се организира в Съединени американски щати, нито в Европа, а в Китай. Хирурзи от Медицинския университет Харбин в азиатската страна се похвали, че са съумели да извършат сполучливо комплицираната операция. Новината бе обявена на конференцията на италианския хирург Серджо Канаверо.

Предстои още една трансплантация на глава

Именно той през 2015г. разгласи пръв желанието си да извърши присаждане на глава на доброволец на донорско тяло. Тогава бе разяснено, че това би трябвало да се случи посредством сливане на гръбнака с основния мозък с помощта на неповторима процедура, наречена „ протокол GEMINI “. Плановете му очевидно са били осуетени и неговите китайски сътрудници го изпревариха.

В случая приказваме за присаждане на глава на мъртвец. „ Сега следва цялостно присаждане на глава от донор с мъртъв мозък “, изясни италианският експерт. Със сигурност ще мине много време, до момента в който този вид трансплантация стартира да се прави на живи хора. А и тя звучи толкоз злокобно, че сигурно ще провокира необятна дискусия и ще срещне сериозен публичен и политически отпор, написа novini.bg.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР