От няколко месеца Китай води война срещу криптовалутите. Властите наложиха

...
От няколко месеца Китай води война срещу криптовалутите. Властите наложиха
Коментари Харесай

Парите в брой могат да изчезнат в Китай

От няколко месеца Китай води война против криптовалутите. Властите постановиха тежки ограничавания върху търговията с Bitcoin и останалите виртуални валути, затвориха голям брой тържища, прекратиха първичните монетни предлагания и взеха ограничения против " копачите " на криптовалути.

Но това надалеч не значи, че Пекин отхвърля концепцията за цифровите разплащания. Управителят на Китайската национална банка Жоу Сяочуан съобщи, че един ден физическите пари могат да се трансфорат в отживялост.

Централната банка следи с интерес цифровите валути, защото преследва по-бързи, по-евтини и по-удобни способи на заплащане.

Финансовата институция обаче предизвести, че криптовалутите като Bitcoin - по-често употребявани за спекулации, в сравнение с заплащания - не служат на стопанската система.

" Трябва да предотвратим огромните неточности, които биха довели до непоправими загуби, по тази причина сме внимателни. Не обичаме да сътворяваме артикули за спекулации и да подхранваме у хората илюзията, че могат да забогатеят за една нощ ", сподели Жоу.

Макар в миналото да беше дом на най-динамичните тържища за Bitcoin, през предходната година Китай забрани съществуването им в рамките широкомащабна акция за ограничение на виртуалните валути.

Въпреки това страната към момента е международен водач в цифровите заплащания, с помощта на известността на платформите, създадени от софтуерните колоси Alibaba и Tencent. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР