От няколко години в интернет и по-точно в социалните мрежи

...
От няколко години в интернет и по-точно в социалните мрежи
Коментари Харесай

Тарикати безнаказано застрашават живота и здравето на хората

От няколко години в интернет и по-точно в обществените мрежи измамници правят закононарушения като разгласяват фотоси и видеа на известни наши общественици, най-вече лекари, които сякаш популяризират ментета лекарствени препарати. Така лъжците вредят освен на употребяваните обществени персони, само че и на доста заболели и несретни хора.

За тези тарикати, спекулиращи с живота и здравето на хората по незаконен метод, самата аз съм писала нееднократно обратно във времето. Пръв за такава машинация на собствен тил сигнализира пред мен

проф. Младен Григоров,

доста прочут експерт в медицинските среди, близо 30 години е бил боен доктор, има три специалности - физиотерапия, вътрешни заболявания и кардиология. Проф. Младен Григоров е един от първите със документ за инвазивна кардиология и е измежду основоположниците й у нас. Бил е шеф на държавна болница и зам. шеф на ВМА. Има над 200 научни труда, 17 издадени книги и е създател /в колектив/ на единствения учебник у нас по кардиология. Той сигнализира за мошениците още преди три години:

„ Аз тези дни персонално станах жертва на лакомията на някакви хубостници, които са разгласили в уеб страницата си измислено изявление с мен, каквото в никакъв случай не съм давал. Става въпрос за реклама на някакво лекарство /Cardio NRJ/, което не съм рекламирал, не познавам, а то може да е рисково за заболели пациенти. Десетки хора ми звъняха, в това число и някогашен наш министър председател, да питат правилно ли е, че въпросното лекарство чистело като " коминочистач " кръвоносните съдове и удължавало живота! Това е освен медицински, а и биологичен парадокс и сходни нелепости не бих могъл и не съм казвал в никакъв случай. Дано хората не се подведат да го купуват, аз към този момент алармирах  прокуратурата и ГДБОП и се надявам да издирят и санкционират злосторниците. "  



После злосторниците започнаха да пускат рекламни постове за своите ментета с измислени изявленията с ликовете на доцент Атанас Мангъров  Атанас Мангъров Атанас Христов Мангъров е български лекар – инфекционист и педиатър. Роден, който наскоро ми показа, че е алармирал всички проверяващи репресивни институции у нас, само че няма до през днешния ден никакъв резултат. Следват измами с личността на доктор Мирослав Ненков  Мирослав Ненков Мирослав Ненков е роден на 15 март 1969 година в град София. Завършил е специалност , на доста други лекари, та нахалниците стигнаха чак до ротационния министър председател тези дни.

От Нова тв през днешния ден бяха поканили  председателя на Българска асоциация по киберсигурност Мирослав Стефанов за коментар, който разясни:

„ Борбата с този вид измами е много комплицирана, защото те се вършат по характерен метод. Винаги обаче има цифрови следи. У нас към този момент има контактна точка във Фейсбук. Може да се види от кой е качено, в какъв брой часа. Създаването през днешния ден става доста елементарно. До такава степен е развита технологията, че не е належащо да си експерт. Има логаритми, които са подготвени и единствено би трябвало да сложим няколко фрагмента и елементарно ще прибавим индивида, който желаеме на видеото ”.

Защо към момента няма арестувани и осъдени тарикати за закононарушението, което правят по отношение на живота и здравето на хората?

Може би занапред ще стане ясно, само че дотогава за своята лична сигурност, е добре да не обръщаме никакво внимание на менте-публикации от които факт чекърите не ни защищават, тъй като за тях очевидно е по-важно да цензурират други неща. Но най-много да не купуваме рекламираните по този метод лекарства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР