От няколко години стана традиция в народно читалище „Развитие-1892“ –

...
От няколко години стана традиция в народно читалище „Развитие-1892“ –
Коментари Харесай

Виртуален концерт за Деня на народните будители и празника на читалището в Бяла Слатина

От няколко години стана традиция в национално читалище „ Развитие-1892 “ – Бяла Слатина да се означават дни на българския дух, които са отдадени на Деня на националните будители.
Тогава се откриват изложения, организират се всеобщи визити на библиотеката, срещи с създатели, както и обичайният концерт, отдаден на националните будители, признат и за празник на културно-просветното средище.
„ Народно читалище „ Развитие-1892 “ – Бяла Слатина!
128 години от основаването му!
И Вие, които продължавате да творите за него,
Всички вие, които имате отношение към читалищната активност,
Вие, жителите,
Вие – феновете, слушателите,
Вие – донорите, от които е почнало всичко, които са сложили основите, крайъгълния камък,
Вие, които обичате читалището и се раздавате за културата в нашия град.
За нас, белослатинци, и за стотиците, минали през читалище „ Развитие-1892 “ – Бяла Слатина, то си остава родно и скъпо, заложило още в името си онази светлина, която придвижва през времето в душите и сърцата ни, и ни прави по-мъдри, по-добри, по-истински.
Искрен Поклон към първите…
Поклон към идващите,
Поклон към тези след тях,
Поклон към днешните…
Читалищни деятели, самодейци, надарени хора…
И религия към бъдещите будители!
Нека да е цветущ празникът ни! Да са честити дните ни, изпълнени с дух и българщина!”, пожелаха от читалищното управление.
Поради огромното тестване на пандемията тази година няма да има концерт, нито всеобщи визити на библиотеката и картинната изложба. Но с цел да запазят традицията, дейците показват виртуално осъществявания на читалищните сформира както и всичко значимо от живота на НЧ „ Развитие-1892 “.
Днес ви демонстрираме финален концерт през 2012 година, по случай 120-годишнината на белослатинското читалище. Идея и постановка - Н. Алексиев, употребен е текст на Цвета Стефанова; четци - Теменуга Станчева и Ирена Мицковска.
„ Скъпи другари, бъдете здрави, въодушевени и вдъхновители, родолюбци и запалянковци! Пазете и носете българския дух!”, пожелаха от НЧ „ Развитие-1892 “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР