От няколко години руските атомни подводници се считат за най-добрите

...
От няколко години руските атомни подводници се считат за най-добрите
Коментари Харесай

САЩ трябва внимателно да се готвят за дълбоководно сражение с Русия

От няколко години съветските атомни подводници се смятат за най-хубавите в света. Военните специалисти неведнъж са говорили за това и са писани от световноизвестни издания, пишат медии.

Наскоро главнокомандващият подводните сили на Военноморски сили на Съединени американски щати вицеадмирал Дарил Кодъл съобщи, че щатите съществено се опасяват да не изгубят „ недосегаемостта “ си за съветските подводници при положение на започване на действителни военни дейности.

Той означи, че Съединени американски щати са престанали да бъдат недосегаеми, тъй че Вашингтон би трябвало да бъде квалифициран авансово за осъществяване на интервенции в локалните води на най-високо равнище.

Трябва да се означи, че през днешния ден броят на руските подводници в състава на съветския флот надвишава броя на актуалните съветски подводници, само че последните са доста по-безшумни, софтуерно напреднали и самостоятелни. Освен това те могат сполучливо да нападат наземни цели, което не е било налично за техните прародители.

Между другото, не би трябвало да се не помни опитът на Русия, насъбран в Сирия. Тогава страната ни интензивно използваше крилати ракети „ Калибър “, изстрелвайки ги от подводници и нанасяйки удари по наземни цели. Затова и другарите от Пентагона би трябвало да се приготвят доста по-задълбочено за хипотетични дълбоководни борби.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР