От няколко години насам България е първенец в производството на

...
От няколко години насам България е първенец в производството на
Коментари Харесай

Производителят на лавандула от Северозапада, който се цели в световните пазари

От няколко години насам България е отличник в производството на лавандулово масло, оставяйки Франция и други европейски страни зад себе си. Наричана " синьо злато ", лавандулата е основна съставна част в международната козметика. 99 на 100 от лавандуловото масло, което се създава у нас отива за експорт, тъй че българските производители на процедура работят най-вече за непознати пазари.

Съединени американски щати са най-големият консуматор - 27% от износа отива там. Следват страни като Германия, Франция, Австрия, Нидерландия, Индия, Англия, Испания, Канада, Мароко, Йордания и Китай.
 Снимка 658801
Един сполучлив бизнес модел от Северозапада

" Апис Агро " е фамилна компания от Враца, специалиирана в производството и продажба на лавандулово масло. Фирмата е на пазара от 2015-а година, като към днешна дата отглежда лавандула на над 1100 дка наоколо до село Фурен.
 Мерилин Георгиева
Мерилин Георгиева

Днес Мерилин Георгиева, шеф " Продажби и маркетинг ", е един от моторите на компанията. Завършила образованието си във Англия, тя се връща в България, с цел да работи в фамилния бизнес и несъмнено не съжалява. Горда е, че нейното семейство е първият производител на лавандула в Северозападна България.
 Производството на лавандулово масло доближи исторически връх у нас, само че цената му пада
Производството на това етерично масло доближи исторически връх у нас, само че цената му пада

Ситуацията на пазара на етерични масла по света и у нас

" Фокусът ни обаче не е българският пазар, ние сме ориентирани към интернационалните пазари в целия свят. Предлагаме три продукта - лавандулово масло, лавандулова вода и изсушени лавандулови цветове. Българското лавандулово масло е много познато на международния пазар, толкоз, колкото е позната и българската роза ", споделя Мерилин Георгиева.
 Снимка 658800
Биостопанство и затворен индустриален цикъл

Компанията е затворила целия индустриален цикъл, който включва засаждане на растенията, механични обработки на почвата, прибиране, дестилиране и сушене, както и търговия на едро с готовите артикули - лавандулово масло, флорални води и сушен лавандулов цвят.
 Застрашен ли е бизнесът с българско розово масло
Застрашен ли е бизнесът с българско розово масло

Българските евродепутати упорстват да се резервира сегашният режим за отнасяне на етеричните масла

Екипът непрекъснато развива своите знания и придобива нови умения, с цел да се подсигурява положително качество както на индустриалния развой, по този начин и на крайния артикул. Продажбите са насочени към консуматори, произвеждащи парфюмни композиции, търговци на ароматични и аромотерапевтични артикули.
 Снимка 658802
" Апис Агро 98 " ООД, каквото е цялостното име на компанията, има осъществени два плана по европейски стратегии - за " Инвестиции в аграрни стопанства " и за " Инвестиции в преправка и маркетинг на селскостопански артикули ". 

" Вниманието на компанията ни е ориентирано към произвеждане на краен артикул, подобаващ на европейските условия за качество, осъществен при ниски индустриални разноски и постигането на висока конкурентоспособност на пазара. "

Лавандулата, която се отглежда е биологично сертифицирана, а маслото, което се създава е изцяло натурално. Това прави компанията биопроизводител на международно равнище.

" Ние постоянно сме били изцяло натурална компания и точно по тази причина клиентите ни имат доверие. Просто сме извънредно транспарантна компания, постоянно предоставяме документи и разбори на нашите артикули, с цел да се убедят клиентите ни сами, че индикаторите ни подхождат на всички биоизисквания, които съблюдаваме ", споделя Мерилин Георгиева.

Казва още, че е от българите, които са щастливи, че са се завърнали вкъщи и вършат бизнес точно тук. Защото, макар компликациите, усеща, че е на вярното място.
 Недостиг на работна ръка и други проблеми в промишлеността за етерични масла в България, с едно изключение
Недостиг на работна ръка и други проблеми в промишлеността за етерични масла в България, с едно изключение

Високите ресурси от неосъществена продукция оказват отрицателно въздействие на сектора
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР